4 αλάνθαστα κόλπα για να αφαιρέσετε την σκουριά από πόρτες και παράθυρα χωρίς να τα βάψετε

Η βροχή δημιουργεί προβλήματα υγρασίας στο σπίτι και μπορεί επίσης να προκαλέσει το ξεφλούδισμα του χρώματος και την εμφάνιση κηλίδων σκουριάς σε μεταλλικές επιφάνειες, ειδικά στα παράθυρα και στις εξωτερικές πόρτες.

- Διαφήμιση -

Η σκουριά είναι μια αντίδραση που συμβαίνει όταν ο σίδηρος στα μέταλλα έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο και το νερό, προκαλώντας διάβρωση των επιφανειών. Η σκουριά δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να αποδυναμώσει τα αντικείμενα και να τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά. Για πόρτες και παράθυρα, το πρόβλημα της σκουριάς, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των αντικειμένων. Θα σας παρουσιάσω 4 αλάνθαστα κόλπα για να αφαιρέσετε την σκουριά από πόρτες και παράθυρα χωρίς να τα βάψετε!

αλουμινόχαρτο

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτή η μέθοδος είναι από τις πιο αποτελεσματικές κατά της σκουριάς. Κόψτε κομμάτια από αλουμινόχαρτο, σχηματίστε μπάλες διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών και μετά βυθίστε τες σε νερό για 1 λεπτό. Τρίψτε τις μπάλες στα σκουριασμένα μεταλλικά μέρη και θα δείτε πώς φαίνονται σαν καινούργια.

λεμόνι

Η οξύτητα του λεμονιού είναι εξαιρετική για την αφαίρεση της σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε ένα δοχείο, προσθέτουμε μισή κουταλιά αλάτι και ανακατεύουμε. Εφαρμόστε στα σημεία που έχουν επηρεαστεί από τη σκουριά, αφήστε για λίγες ώρες και στη συνέχεια τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

Coca Cola

Δεν είναι απλώς ένα δροσιστικό ποτό: Η Coca Cola είναι από τους καλύτερους συμμάχους για την αφαίρεση της σκουριάς από το μέταλλο. Ρίξτε το αναψυκτικό στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τη σκουριά και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε το με λεπτό γυαλόχαρτο για να φύγει η σκουριά.

μαγειρική σόδα

Βάλτε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα καθαρό δοχείο και προσθέστε 100 ml νερό. Εφαρμόστε το διάλυμα σε σκουριασμένες επιφάνειες και αφήστε το για 5 λεπτά. Τέλος, τρίψτε και αφαιρέστε τη σκουριά με μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια σκουπίστε τη με ένα καθαρό πανί.

- Διαφήμιση -