3 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το νερό που μαζεύετε από το κλιματιστικό

Εάν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, έχετε μια πηγή νερού, ως αποτέλεσμα της αφύγρανσης στο AC. Η συμπύκνωση που στάζει από τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού δεν περιέχει χλώριο, φθόριο, αλάτι και χημικές ουσίες που βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Αυτό το συμπύκνωμα είναι ένα κρυφό όφελος που έχει πολλές οικιακές χρήσεις. Το συμπύκνωμα από κλιματιστικά είναι ουσιαστικά απεσταγμένο νερό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Γι’ αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας! Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το νερό που μαζεύετε από το κλιματιστικό!

- Διαφήμιση -

ηλεκτρικό σίδερο

Μια από τις χρήσεις του νερού από το κλιματιστικό, είναι για το ηλεκτρικό σίδερο. Το σίδερο ατμού χρειάζεται απιονισμένο νερό, οπότε το νερό από κλιματιστικό ή αφυγραντήρα κάνει τη δουλειά του, αν και δεν είναι εντελώς “απιονισμένο”. Αυτή η χρήση αποτελεί οικονομική και πρακτική εναλλακτική στην αγορά νερού για σίδερο. Καθώς είναι απαλλαγμένο από άλατα, το νερό από το κλιματιστικό σας είναι ιδανικό για το σιδέρωμα των ρούχων. Εξασφαλίζει ότι δεν μένουν λεκέδες στα ρούχα και μειώνει την ταλαιπωρία με το σίδερο σας, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία με την πάροδο του χρόνου.

πότισμα φυτών

Το νερό από το κλιματιστικό σας είναι ουσιαστικά αποσταγμένο νερό, χωρίς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται συνήθως τα φυτά. Ωστόσο, παρέχει το πρωταρχικό στοιχείο για την ανάπτυξη των φυτών: μόρια H2O. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νερό για το πότισμα των φυτών, αλλά θυμηθείτε να το συμπληρώνετε με πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, ειδικά για φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες που βασίζονται αποκλειστικά στο νερό που παρέχετε. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης ορισμένων στοιχείων, τα φυτά χρειάζονται και το κατάλληλο λίπασμα. Μια καλή λύση θα ήταν η χρήση ισόποσου νερού από τη βρύση και από το κλιματιστικό.

πλύσιμο παρμπρίζ αυτοκινήτου το καλοκαίρι

Η αποσταγμένη φύση αυτού του νερού το καθιστά ιδανικό για τον καθαρισμό των παρμπρίζ, απαλλαγμένο από τα συνηθισμένα υπολείμματα ορυκτών. Μπορείτε να το προσθέσετε στη δεξαμενή του πλυντηρίου παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας για ένα διάλυμα καθαρισμού χωρίς άλατα κατά τους θερμότερους μήνες. Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση του το χειμώνα γιατί μπορεί να παγώσει, προκαλώντας ζημιά στους σωλήνες του οχήματος.

- Διαφήμιση -