Ρίξτε λευκό ξίδι στο καζανάκι της τουαλέτας και απαλλαγείτε από άλατα και βρωμιές

Ο καθαρισμός της τουαλέτας είναι μια από τις πιο κουραστικές οικιακές εργασίες. Είναι η πιο απαιτητική και δύσκολη δουλειά στο σπίτι λόγω των βακτηρίων και της βρωμιάς που μπορεί να υπάρχουν στην τουαλέτα. Ευτυχώς, το λευκό ξίδι είναι ένας πραγματικός σύμμαχος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά αυτόν τον χώρο του σπιτιού. Θα σας παρουσιάσω πώς να ρίξετε λευκό ξίδι στο καζανάκι της τουαλέτας και να απαλλαγείτε από άλατα και βρωμιές!

- Διαφήμιση -

πώς χρησιμοποιείται το λευκό ξίδι στην τουαλέτα

Το λευκό ξίδι έχει πολλά οφέλη και γι’ αυτό παραμένει ένα ασταμάτητο συστατικό για την περιποίηση όλων των επιφανειών του σπιτιού. Είναι απαραίτητο εάν θέλετε να το αντικαταστήσετε με τα παραδοσιακά σας απορρυπαντικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Είναι ένα ισχυρό καθαριστικό που αφαιρεί τα άλατα, απολυμαίνει και γυαλίζει κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Για να σταματήσετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα άλατα και την πέτρα που μπορεί να συσσωρευτεί στις τουαλέτες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι για να αφαλατώσετε τη δεξαμενή της τουαλέτας σας.

καθαρίστε το καζανάκι με λευκό ξίδι

Το καζανάκι της τουαλέτας είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της τουαλέτας σας καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία στο καζανάκι σας και κατά συνέπεια της τουαλέτας. Συχνά ξεχασμένο, το καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να αποθηκεύσει σκουριά, άλατα, μούχλα και βακτήρια. Αυτές οι μικρές ενοχλήσεις μπορούν να προκαλέσουν άσχημες μυρωδιές και να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας της τουαλέτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι για να καθαρίσετε σε βάθος τη δεξαμενή της τουαλέτας σας φυσικά.

Υλικά

λαστιχένια γάντια

καθαριστικό

σφουγγάρι

βούρτσα

λευκό ξύδι

Το πρώτο και σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε λαστιχένια γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας από πιθανή βρωμιά. Τοποθετήστε μια πετσέτα στο πάτωμα για να τοποθετήσετε το καπάκι από το καζανάκι. Ρίξτε λευκό ξίδι στη δεξαμενή της τουαλέτας σας χωρίς να στραγγίσετε το νερό από τη δεξαμενή. Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα ξιδιού και νερού να καθίσει στη δεξαμενή της τουαλέτας όλη τη νύχτα. Τα άλατα, η σκουριά και η μούχλα θα διαλυθούν φυσικά. Την επόμενη μέρα, μπορείτε να ξεπλύνετε την τουαλέτα όσες φορές χρειάζεται για να αφαιρέσετε όλο το ξίδι από τη δεξαμενή. Ξεπλύνετε ξανά την τουαλέτα για να αδειάσετε εντελώς τη δεξαμενή και μετά κλείστε τη βρύση.

Οποιαδήποτε βρωμιά έχει συσσωρευτεί στα τοιχώματα της δεξαμενής νερού θα είναι ορατή και μπορείτε να την αφαιρέσετε με μια βούρτσα καθαρισμού. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες. Εάν κάποιοι λεκέδες επιμένουν, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό και ψεκάστε το στα εσωτερικά τοιχώματα της δεξαμενής. Στη συνέχεια, τρίψτε τα τελικά ίχνη με τη βούρτσα για να τρίψετε καλά ολόκληρη τη δεξαμενή της τουαλέτας σας. Μπορείτε να ανοίξετε τη βρύση και να ξεπλύνετε την τουαλέτα. Θα πρέπει να βγαίνει καθαρό νερό από την τουαλέτα σας. Τέλος, τοποθετήστε ξανά προσεκτικά το καπάκι της δεξαμενής.

- Διαφήμιση -