7 μυστικά για να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούργια

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθαριότητα του σπιτιού μας, ειδικά τον Χειμώνα, είναι η συντήρηση των χαλιών. Τα χαλιά δυστυχώς λερώνονται αρκετά εύκολα και πολλές φορές είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους. Ειδικά αν αφήσετε τα προβλήματα να συσσωρευτούν, αυτές οι διαρροές και τα καθημερινά ατυχήματα μπορούν να κάνουν τα χαλιά σας να φαίνονται παλιά και βρώμικα. Θα σας παρουσιάσω 7 μυστικά για να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούρια!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός χαλιών με ηλεκτρική σκούπα

Είναι προφανές ότι το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα διατηρεί τα χαλιά σας καθαρά, αλλά αυτή η κοινή εργασία δεν είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σαν καινούργια. Η βρωμιά έχει λειαντικές ιδιότητες και όταν αλέθεται επανειλημμένα στο χαλί λόγω της καθημερινής κίνησης με τα πόδια, μπορεί στην πραγματικότητα να διαβρώσει το υπόστρωμα με την πάροδο του χρόνου. Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα (δύο φορές την εβδομάδα σε πολυσύχναστες περιοχές) μπορεί να αφαιρέσει έως και 75 τοις εκατό της βρωμιάς και των υπολειμμάτων και να αποτρέψει τη γήρανση του χαλιού σας πριν από την ώρα του.

απορροφήστε τους λεκέδες

Οι διαρροές είναι αναπόφευκτες, αλλά ο τρόπος που τις καθαρίζετε κάνει τη διαφορά. Οι πιο σημαντικές συμβουλές για τον καθαρισμό των λεκέδων στα χαλιά που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να καθαρίζετε γρήγορα και να μην τρίβετε ποτέ. Ταμπονάρετε αμέσως το διάλυμα καθαρισμού στο προβληματικό σημείο—όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρέσετε τον λεκέ. Στη συνέχεια, σκουπίστε με χαρτί κουζίνας ή ένα καθαρό πανί, καθώς αυτό ασκεί απαλά μια μικρή πίεση στο υγρό, βοηθώντας το να απορροφηθεί αντί να το αφήσετε να μπει μέσα. Θυμηθείτε να σκουπίζετε από έξω προς τα μέσα για να αποτρέψετε την εξάπλωση του λεκέ.

επιλέξτε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα για τις ανάγκες του σπιτιού σας. Έχετε παιδιά ή κατοικίδια; Σκάλες με μοκέτα; Επειδή κανένα μοντέλο δεν είναι ιδανικό για όλους τους τύπους καθαρισμού, ίσως είναι συνετό να επενδύσετε σε περισσότερες από μία ηλεκτρικές σκούπες, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε όλες τις προκλήσεις καθαρισμού σας. Μια ασύρματη ηλεκτρική σκούπα χειρός μπορεί να είναι βολική για σκάλες, για παράδειγμα, ενώ μια όρθια είναι ιδανική για μεγάλα δωμάτια με μοκέτα.

περικοπή εμπλοκών

Τα χαλιά, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν σημεία όπου θα φύγει το υλικό τους- ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια. Κανόνας νούμερο ένα: Ποτέ μην τραβάτε ένα εμπόδιο. Αυτό αναπόφευκτα θα επιδεινώσει το πρόβλημα, καθώς είναι πιθανό να σκίσετε το χαλί από το πίσω μέρος. Αντίθετα, πιάστε ένα ψαλίδι και κόψτε το εμπόδιο στη βάση για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά.

καθαρίστε με μαγειρική σόδα

Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, η μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει ένα απαραίτητο (και φυσικό) όπλο για την καταπολέμηση των λεκέδων από χαλιά. Είτε αντιμετωπίζετε ατυχήματα με κατοικίδια, καφέ, τσάι ή κόκκινο κρασί, μια υγιεινή περιεκτικότητα σε σόδα πάνω από το λεκέ και μερικές ταμποναριστές με ένα καθαρό πανί θα επαναφέρουν το χαλί σας στην αρχική του μορφή.

παρακολούθηση ζωνών υψηλής κυκλοφορίας

Οι διάδρομοι, οι σκάλες με μοκέτα και τα δωμάτια που έχουν μεγάλη κίνηση με τα πόδια χρειάζονται λίγη επιπλέον προσοχή. Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να στρώσετε στρατηγικά ένα χαλί ή ένα διάδρομο ως μια άλλη μορφή πρόληψης, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο (και φθηνότερο) να αντικαταστήσετε αυτά τα προσωρινά καλύμματα όταν λερωθούν από βρωμιά ή χυμένα υλικά.

βαθύς καθαρισμός τακτικά

Ανεξάρτητα από το πόσο επιμελείς είστε με το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και τη συντήρηση, το χαλί σας θα εξακολουθεί να χρειάζεται κάποια επιπλέον καθαριότητα από καιρό σε καιρό. Είναι απαραίτητο να κάνετε βαθύ καθαρισμό τουλάχιστον κάθε έξι μήνες για να διατηρήσετε τα χαλιά φρέσκα και χωρίς βρωμιά. Καλό είναι να τα πάτε σε ένα στεγνοκαθαριστήριο προκειμένου να γίνει επαγγελματική και σωστή δουλειά και να απαλλαγείτε από κάθε είδους βρωμιές στα χαλιά!

- Διαφήμιση -