Το έξυπνο κόλπο για να κάνετε τα λευκά σας παπούτσια να φαίνονται σαν καινούργια

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσουν τα λευκά παπούτσια! Αρκεί βέβαια να τα διατηρεί σε καλή κατάσταση. Και εδώ είναι το «κόλπο», αφού τείνουν να λερώνονται και να μαυρίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το κλειδί είναι να βρείτε μια ενδεδειγμένη λύση για να τα καθαρίζετε και να τα κρατάτε σαν καινούρια! Θα σας παρουσιάσω το έξυπνο κόλπο για να κάνετε τα λευκά σας παπούτσια να φαίνονται σαν καινούργια!

- Διαφήμιση -

πώς να επαναφέρετε τα λευκά παπούτσια σε καλή κατάσταση

υλικά

νερό

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας σαπούνι Μασσαλίας

Η μαγειρική σόδα μπορεί να προσφέρει πολλά με την ισχυρή λειαντική της δράση, η οποία ενισχύει τις ιδιότητες του σαπουνιού Μασσαλίας. Ένα λεπτό προϊόν, αλλά με εξαιρετική απόδοση, χρήσιμο τόσο για την απομάκρυνση της βρωμιάς όσο και για την παροχή καλής μυρωδιάς. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα πυκνό και ομοιογενές μείγμα.

Από αυτή την άποψη, έχετε δύο επιλογές: είτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί είτε να τα ρίξετε σε μια λεκάνη με βραστό νερό. Και τα δύο είναι καλά, οπότε μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις προτιμήσεις σας. Ίσως δοκιμάσετε και τα δύο, για να μάθετε με ποια αισθάνεστε καλύτερα.

Ας περάσουμε στο επόμενο βήμα, δηλαδή στην προετοιμασία. Τοποθετήστε το μείγμα στη μη λειαντική πλευρά ενός σφουγγαριού ή χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε 2 ή 3 φορές με το ίδιο πανί. Στην περίπτωση της σόλας, ωστόσο, επιλέξτε μια παλιά, αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα, βρέχοντάς την ελαφρά. Εφαρμόστε λίγη δύναμη, χωρίς φυσικά να υπερβάλλετε, διαφορετικά θα καταστρέψετε την επιφάνεια. Το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο εσωτερικό των παπουτσιών, αν και θα ήταν προτιμότερο να είστε προσεκτικοί, γιατί αν βραχεί πολύ, το παπούτσι μπορεί να εμφανίσει άσχημες μυρωδιές λόγω της υγρασίας.

- Διαφήμιση -