10 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας φαίνεται βρώμικο ακόμα κι αν το καθαρίζετε καθημερινά


Αν το σπίτι σας φαίνεται βρώμικο ακόμα κι αν το καθαρίζετε κάθε μέρα, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Η χρήση των καλύτερων προϊόντων ή η κατοχή συσκευών καθαρισμού τελευταίας τεχνολογίας δεν αποτελούν εγγύηση για την καθαριότητα στο σπίτι. Μερικές φορές, ακόμα κι αν καθαρίζετε κάθε μέρα, το σπίτι φαίνεται βρώμικο. Αυτό οφείλεται σε κακές συνθήκες υγιεινής ή αντιπαραγωγικές συνήθειες. Συνήθειες όπως το στέγνωμα των σταγόνων που πιτσιλίζουν τα τζάμια, το σκούπισμα του πάγκου με ένα πανί για να αφαιρέσετε τα λίπη ή το να μην αφήνετε τα παπούτσια σας στη μέση του σαλονιού, συμβάλλουν στην επικράτηση της τάξης και της υγιεινής. Το κλειδί είναι να προχωρήσουμε λίγο πιο πέρα ​​και να υιοθετήσουμε ρουτίνες σαν αυτές που θα εξηγήσουμε. Θα σας παρουσιάσω 10 λόγους για τους οποίους το σπίτι σας φαίνεται βρώμικο ακόμα κι αν το καθαρίζετε καθημερινά!

- Διαφήμιση -

Γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε καλά το σπίτι

Η απάντηση είναι απλή: για την υγεία. Ο καθαρισμός είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξάλειψη των περισσότερων από τα μικρόβια που βρίσκονται στις επιφάνειες του σπιτιού. Χρησιμοποιώντας οικιακές συνθέσεις με απορρυπαντικό ή σαπούνι, ελαχιστοποιείς την ποσότητα των μικροοργανισμών και τον κίνδυνο μόλυνσης. Το σωστό θα ήταν να καθαρίσετε με αυτές τις επιλογές πριν καταφύγετε σε άλλες χημικές ουσίες. Επιπλέον, η καθαριότητα του περιβάλλοντος μεταφράζεται σε ένα άνετο και αισθητικά ευχάριστο περιβάλλον. Επηρεάζει ακόμη και τη συναισθηματική ευεξία.

άσχημες μυρωδιές

Το άρωμα του σπιτιού είναι χαλαρωτικό και μεταφέρει μια αίσθηση καθαριότητας. Όπως κρίνουμε αν ένα φαγητό είναι καλό ή κακό από τη μυρωδιά του, τείνουμε να κρίνουμε και την ατμόσφαιρα. Επομένως, η απήχηση στους φυσικούς αρωματιστές είναι μια μέθοδος συνεργασίας με αρμονία και την αντίληψη της τάξης. Λεβάντα, κανέλα και πεύκο είναι μερικά ιδανικά αρώματα. Το άρωμα με λεβάντα είναι ένας απλός τρόπος για να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα μετά τον καθαρισμό.

σκόνη παντού

Το ξεσκόνισμα του σπιτιού περιλαμβάνει τον καθαρισμό των σαβατεπί, των τοίχων, των σχισμών των θυρών και όλων των περιοχών που, όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται, είναι γεμάτες με ρυπογόνα σωματίδια. Φανταστείτε να φτάνει ένας επισκέπτης, να πιάνει ένα πόμολο πόρτας και το χέρι του είναι γεμάτο σκόνη. Είναι πολύ πιθανό να πιστεύει ότι το υπόλοιπο σπίτι είναι βρώμικο. Όταν ξεσκονίζετε, θυμηθείτε ακόμη και το σοβατεπί. Τα αντικείμενα στα οποία η σκόνη τείνει να συσσωρεύεται και να γίνεται πηγή ακάρεων σκόνης είναι τα κρεβάτια, τα έπιπλα, οι βιβλιοθήκες και τα ράφια.

κακός φωτισμός

Όταν ο φωτισμός στα δωμάτια δεν είναι επαρκής, το περιβάλλον φαίνεται βρώμικο. Κυρίως στα σπίτια που δεν έχουν τόσες φωτεινές εισόδους, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούμε λευκές λάμπες οικονομίας, γιατί προσφέρουν μια αίσθηση πλάτους και υγιεινή. Από την άλλη, αν το φυσικό φως είναι άπλετο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφανείς κουρτίνες και τοποθετήστε φυτά σε βασικά σημεία. Αυτές οι στρατηγικές βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση οποιουδήποτε δωματίου, βοηθώντας το να φαίνεται καθαρό.

δεν προγραμματίζετε εβδομαδιαίο ή μηνιαίο καθάρισμα

Η σκούπα από μόνη της δεν αρκεί. Το σπίτι φαίνεται προσεγμένο αρκεί να προγραμματίσετε έναν βασικό εβδομαδιαίο καθαρισμό και έναν βαθύ καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Οι εβδομαδιαίες ενέργειες περιλαμβάνουν το πλύσιμο του μπάνιου, το τρίψιμο δαπέδων και το ξεσκόνισμα των επίπλων.

Τώρα, με περισσότερη προετοιμασία, αφιερώστε μια μέρα του μήνα στις ίδιες εργασίες, προσθέτοντας τον καθαρισμό συρταριών, ντουλαπιών, παραθύρων και πόρτες. Η ιδέα είναι να καλύψετε όλους τους χώρους, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να πετάξετε ό,τι είναι σε κακή κατάσταση και να δωρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε.

ραγισμένα δάπεδα

Αν υπάρχει κάποιο ράγισμα στα πατώματα και δεν μπορείτε να το επισκευάσετε αυτή την περίοδο, ήρθε η ώρα να το καμουφλάρετε. Το να το αφήνετε μεταφέρει μια εντύπωση παραμέλησης. Για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία, απλώστε ένα χαλί που ταιριάζει με τη διακόσμηση και εμποδίζει τη ρωγμή να συνεχίσει την επέκτασή της.

βρώμικα πιάτα

Καθώς χρησιμοποιείτε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, πλύντε τα, στεγνώστε τα και βάλτε τα στη θέση τους. Όσο υπάρχει ένα βουνό από πιάτα, το χάος δεν θα φύγει από το σπίτι. Μην αφήνετε τίποτα στοιβαγμένο στο νεροχύτη ή στον πάγκο. Ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι, είναι καλύτερα να αφιερώσετε λίγα λεπτά πλένοντας ό,τι είναι βρώμικο. Τα βρώμικα, ακατάστατα πιάτα δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο υπόλοιπο σπίτι να λάμψει.

δεν εκμεταλλεύεστε την τεχνολογία

Οι ρομπότ ηλεκτρικές σκούπες αντιπροσωπεύουν μία από τις σημαντικές τεχνολογικές συνεισφορές για να διευκολύνουν τις δουλειές του σπιτιού. Αυτές οι αυτόνομες συσκευές απορροφούν τη βρωμιά από το πάτωμα, ενώ εσείς αφιερώνετε αυτά τα λεπτά σε άλλες δραστηριότητες για να ομορφύνετε το σπίτι. Αξίζει να δίνετε μια ευκαιρία σε καινοτομίες που εξοικονομούν χρόνο και σωματική προσπάθεια. Αξιοποιώντας στο έπακρο αυτού του είδους τις συσκευές, ενισχύετε την καθαριότητα και το σπίτι δεν θα φαίνεται βρώμικο.

τα σκεύη καθαρισμού σας είναι σε κακή κατάσταση

Τα σκεύη καθαρισμού πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Μια φθαρμένη σκούπα και σκισμένα ξεσκονόπανα είναι αντικείμενα που μειώνουν την εμφάνιση του σπιτιού. Καθαρίστε τα εργαλεία καθαρισμού και, αν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε.

πιτσιλιές στο μπάνιο

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο ο νιπτήρας, οι καθρέφτες και η μπανιέρα να καταλήξουν με οδοντόκρεμα, σαπούνι και σαμπουάν, αντίστοιχα. Αν τα αφήσετε βρώμικα για πολλές μέρες, περιπλέκετε την αφαίρεση των λεκέδων και κινδυνεύετε να αφήσετε ένα σημάδι, το οποίο προσθέτει στην κακή εμφάνιση του μπάνιου.

Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε τον νεροχύτη χωρίς ίχνη οδοντόκρεμας ή τρίχες που πέφτουν μετά το χτένισμα των μαλλιών σας. Σκουπίστε τους καθρέφτες με ένα πανί από μικροΐνες ή εφημερίδα και εφαρμόστε προϊόντα απολύμανσης γυαλιού ή διαλύματα ξιδιού στο διαχωριστικό.

καθαρίστε τη βρωμιά στην κουζίνα

Οι πάγκοι και τα ντουλάπια κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα καταλήγουν κυρίως με ίχνη από το λάδι που χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα. Αν το φινίρισμα των ντουλαπιών είναι ματ, τόσο πιο αισθητοί είναι οι λεκέδες από λίπος, που χαλάει την εμφάνιση μιας τόσο ευαίσθητης περιοχής όσο η κουζίνα. Όταν ο χώρος προετοιμασίας του φαγητού έχει βρωμιά, θα κάνει και το υπόλοιπο σπίτι να αντικατοπτρίζει το ίδιο. Μην αφήνετε το καμένο λάδι να μείνει πολύ στις επιφάνειες, γιατί θα είναι δύσκολο να το σκουπίσετε αργότερα. Για αυτήν την εργασία, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε μη λειαντικά απολιπαντικά.

- Διαφήμιση -