9 τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας ενώ κοιμάστε

Οι περισσότερες νοικοκυρές έχουμε πρόβλημα με τη διαχείριση του χρόνου μας όταν κάνουμε δουλειές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλή οργάνωση αλλά είναι τόσες οι δουλειές που πολλές φορές δεν τις προλαβαίνουμε μέσα στη διάρκεια της ημέρας! Όταν προσπαθείτε λοιπόν να συμπιέσετε όσες περισσότερες δουλειές μπορείτε σε μια περίοδο 24 ωρών, ο καθαρισμός μπορεί να μη γίνει σωστά. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας δοκιμάζοντας αυτές τις εργασίες καθαρισμού που μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν ενώ κοιμάστε. Θα σας παρουσιάσω 9 τρόπους για να καθαρίσετε το σπίτι σας ενώ κοιμάστε!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων

Συνήθως δεν σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε τις συσκευές που μας βοηθούν να κάνουμε τις καθημερινές μας δουλειές, αλλά συσκευές όπως τα πλυντήρια ρούχων λερώνονται με την συσσώρευση απορρυπαντικού ή μυρωδιές μούχλας που μπορεί να τις κάνουν να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά ή να κάνουν τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα. Ευτυχώς, πολλά νεότερα μοντέλα διαθέτουν λειτουργίες αυτοκαθαρισμού που θα απολυμάνουν το πλυντήριο. Αυτός ο κύκλος θα διαρκέσει από μία έως τέσσερις ώρες και αποτελεί μια τέλεια εργασία για να κάνετε ενώ κοιμάστε, ειδικά αν έχετε και νυχτερινό πρόγραμμα ρεύματος!

καθαρίστε την κεφαλή της ντουζιέρας

Οι κεφαλές της ντουζιέρας μπορεί να γεμίσουν μικρόβια και βρωμιές με τη συσσώρευση βακτηρίων και εναποθέσεων ασβεστίου, αλλά δυστυχώς, είναι ένα χαρακτηριστικό του μπάνιου που σπάνια προσελκύει την προσοχή του καθαρισμού. Διορθώστε το με μια απλή λύση μέσα σε μια νύχτα: Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ με ξύδι και τοποθετήστε την πάνω από την κεφαλή της ντουζιέρας σας και, στη συνέχεια, στερεώστε τη με ένα φερμουάρ ή ένα κομμάτι κορδονιού. Όταν ξυπνήσετε το πρωί, αφαιρέστε τη σακούλα, τρίψτε τυχόντα υπολείμματα που έχουν απομείνει και μετά ξεπλένετε με ζεστό νερό.

φρεσκάρετε την αποχέτευση

Η αποχέτευση του νιπτήρα μπορεί περιστασιακά να παγιδεύει κομμάτια σωματιδίων τροφής στον μηχανισμό της, με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα στην υπόλοιπη κουζίνα σας. Η διόρθωση, ωστόσο, είναι εύκολη. Πριν πάτε για ύπνο, ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στον νεροχύτη. Το πρωί, ανοίξτε το κρύο νερό και ανοίξτε την τάπα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

αερίστε τον κάδο απορριμμάτων

Ο κάδος σκουπιδιών είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σας, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη από τη μυρωδιά μόνο με μαγειρική σόδα και μερικές ώρες παθητικού καθαρισμού, όλα αυτά ενώ είστε στο κρεβάτι και χουχουλιάζετε. Για να φρεσκάρετε τον κάδο, αφαιρέστε τη σακούλα, ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του κάδου και ετοιμαστείτε να ξυπνήσετε με ένα πιο φρέσκο ​​άρωμα στο σπίτι.

καθαρίστε την καφετιέρα σας

Εάν ο καφές είναι ιερός στην πρωινή σας ρουτίνα, είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρή την καφετιέρας σας. Θα πρέπει να την καθαρίζετε τακτικά για να αφαιρέσετε τη μούχλα και τη μαγιά που κάνουν τον καφέ λιγότερο νόστιμο και γεμάτο με μικρόβια. Για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεμίστε τη δεξαμενή σας στη μέγιστη γραμμή πλήρωσης με μισό ξύδι και μισό νερό. Το επόμενο πρωί γυρίστε το διακόπτη για να την θέσετε σε λειτουργία. Πριν φτιάξετε τον πρωινό σας καφέ, ξεπλύνετε την καφετιέρα σας με νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μικροβίων και τη γεύση του ξυδιού.

καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων

Να είστε ειλικρινείς: Πόσο ντρέπεστε για την κατάσταση του φούρνου μικροκυμάτων σας; Αρκετές φορές τα φαγητά πιτσιλάνε και μένουν διάφορες στάμπες που κάνουν το φούρνο μικροκυμάτων να φαίνεται βρώμικος. Πάρτε ένα μπολ με νερό, ένα λεμόνι και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία έως πέντε λεπτά, κάτι που θα χαλαρώσει αρκετά τις βρωμιές ώστε να μπορείτε απλά να τις σκουπίζετε το πρωί.

απολυμάνετε τον νεροχύτη

Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι ο νεροχύτης της κουζίνας σας είναι πιθανώς πιο βρώμικος από το κάθισμα της τουαλέτας και αποτελεί έδαφος αναπαραγωγής επιβλαβών βακτηρίων. Για να σκοτώσετε τα βακτήρια και να απολυμάνετε τον νεροχύτη σας, γεμίστε τη λεκάνη με ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη και αφήστε τη να καθίσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, σκουπίστε το νεροχύτη με ένα καθαρό σφουγγάρι. Αυτό μπορούν να το κάνουν όσοι δεν έχουν κάποια γάτα στο σπίτι, ειδάλλως με αυτόν τον τρόπο πιθανόν να εξοντώσετε το κατοικίδιό σας!

απολυμάνετε τα λούτρινα παιχνίδια

Τα αγαπημένα λούτρινα παιχνίδια του παιδιού σας περνούν πολλά κατά τη διάρκεια της ημέρας: από φτάρνισμα έως τυχαίες βουτιές στην τουαλέτα έως αλείψιμο με τροφές. Εκτός από το να τα πετάτε στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο, μπορείτε επίσης να εξαλείψετε τα ακάρεα της σκόνης βάζοντας το αγαπημένο λούτρινο παιχνίδι του παιδιού σας στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.

αφαιρέστε τη σκουριά από τα εργαλεία

Το μόνο που χρειάζεστε για να ανανεώσετε το σκουριασμένο παλιό σας σετ εργαλείων είναι ένα κουτάκι Coca-Cola και ένας καλός ύπνος. Για να καθαρίσετε, τοποθετήστε τα μεταλλικά σκουριασμένα σας εργαλεία σε ένα δίσκο ή λεκάνη και γεμίστε με Coca-Cola, η οποία θα χαλαρώσει τη βρωμιά κατά τη διάρκεια της νύχτας χάρη στο οξύ στο υγρό.

- Διαφήμιση -