9 Τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας με … τρόφιμα!

Μικρές και απλές λύσεις για την καθαριότητα σπιτιού, όχι με απορρυπαντικά, αλλά με τρόφιμα!

- Διαφήμιση -

Καθαριότητα Σπιτιού με τρόφιμα

Ξέρετε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χημικά και τοξικά απορρυπαντικά με τρόφιμα και το σπίτι σας να λάμπει; Και όμως ορίστε ένας κατάλογος με τρόφιμα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σαν καθαριστικά για όλες τις δουλειές του σπιτιού!

Μπανανόφλουδες

Τρίψτε τα ασημικά σας με την εσωτερική μεριά μιας μπανανόφλουδας για να γυαλίσουν

banana katharisma spiti

Φλούδες αγγουριού

Με φλούδες αγγουριού καθαρίστε τοίχους, τραπέζια και καθρέφτες. Μπορούν να απομακρύνουν λεκέδες από τοίχους, ντουλάπια, τραπέζια και άλλες επιφάνειες. Επίσης, για να μην θαμπώσει ο καθρέφτης του λουτρού όταν κάνετε ζεστό μπάνιο, τρίψτε τον με φλούδα αγγουριού.

agkouri floudes katharisma

 

Κέτσαπ στα χάλκινα αντικείμενα

Απλώστε κέτσαπ στην επιφάνεια χάλκινων αντικειμένων, αφήστε μισή ώρα να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

ketchup katharisma spiti

Ωμό κρεμμύδι

Με ωμό κρεμμύδι καθαρίστε την ψησταριά. Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε τις σχάρες της ψησταριάς σας. Ακόμη καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα αν οι σχάρες είναι ζεστές.

kremmydi katharisma spiti

Καρύδια

Καρύδια στις γρατζουνιές των ξύλινων επίπλων. Τρίψτε την καρυδόψυχα πάνω στη γρατζουνιά και κατόπιν τρίψτε απαλά με το χέρι σας το σημείο για να απορροφηθούν καλύτερα τα έλαια του καρυδιού. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

karydia katharisma spiti

Αλάτι

Βάλτε αλάτι στους δύσκολους λεκέδες. Σε δύσκολους λεκέδες όπως το αίμα ή το κόκκινο κρασί βάλτε αλάτι και αφήστε να απορροφήσει το λεκέ, προτού πλύνετε το ύφασμα.

alati katharisma spiti

Φέτες Ψωμιού

Με φέτες ψωμιού μαζέψτε τα γυαλιά. Αν σας σπάσει κάτι, βρέξτε μια φέτα λευκό ψωμί και σκουπίστε την περιοχή που έπεσαν τα θραύσματα.

fetes pswmi katharisma

Ρύζι

Καθαρίστε τους μύλους με ρύζι. Το ρύζι είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τους μύλους του καφέ ή του πιπεριού ή όποιου άλλου μπαχαρικού. Βάλτε μέσα ρύζι και αλέστε το μέχρι να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα υγρό πανί.

ryzi katharisma spiti

Coca Cola (Κόκα Κόλα)

Με αναψυκτικό cola καθαρίστε την τουαλέτα. Ρίξτε ένα κουτάκι αναψυκτικό cola στην τουαλέτα και αφήστε να δράσει για μια ώρα. Στη συνέχεια τρίψτε τη λεκάνη με το πιγκάλ και τραβήξτε 2 φορές καζανάκι.

coca cola katharisma spiti

Πηγή : news.gr

- Διαφήμιση -