5 τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας χωρίς χημικά και να το κάνετε να λάμπει

Είτε σας αρέσει είτε όχι, πιθανότατα γνωρίζετε ότι το σπίτι σας χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα. Ο καθημερινός καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη διασφάλιση του σωστού επιπέδου περιβαλλοντικής υγιεινής. Γνωρίζατε όμως ότι για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες, χωρίς απαραίτητα να καταφεύγετε σε χημικά; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες! Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να καθαρίσετε το σπίτι σας χωρίς χημικά και να το κάνετε να λάμπει!

- Διαφήμιση -

αφαίρεση των αλάτων

Μεταξύ των βασικών προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι, η αφαλάτωση είναι αναμφίβολα μία από τις πιο κοινές. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συχνά διαρκεί πολύ και δεν λύνεται από μόνο του. Πράγματι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι βρύσες κ.λπ., είναι κατεστραμμένες.

Ωστόσο, υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Για να αφαιρέσουμε τα άλατα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό φυσικών προϊόντων, όπως λευκό ξίδι και νερό. Απλώς γεμίστε ένα δοχείο με τρία τέταρτα λευκό ξίδι και ένα τέταρτο νερό και χρησιμοποιήστε το σαν να ήταν «απορρυπαντικό». Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

συντήρηση ξύλινων επίπλων

Μια άλλη φροντίδα που δεν πρέπει να υποτιμάται είναι αυτή των ξύλινων επίπλων. Ακόμα κι έτσι, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μια σειρά από εξαιρετικές φυσικές λύσεις. Για να τα καθαρίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, εξαλείφοντας τους πιο επίμονους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά μαγειρική σόδα και σαπούνι Μασσαλίας. Θα βγει ένα αφρώδες μείγμα, πολύ χρήσιμο για τον καθαρισμό ξύλινων επίπλων.

αφαιρέστε την σκόνη

Μια άλλη κουραστική δουλειά στο σπίτι είναι το ξεσκόνισμα. Είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί η σκόνη κρύβεται παντού. Και σε αυτή την περίπτωση, ως φυσική θεραπεία, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη δράση της μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με νερό και σαπούνι Μασσαλίας.

δάπεδα

Για να καθαρίσετε τα δάπεδα, αντί να χρησιμοποιείτε βιομηχανικές χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν επίσης να βλάψουν τις μαρμάρινες ή ξύλινες επιφάνειες όπως το παρκέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενδιαφέρουσες φυσικές θεραπείες. Απλά ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα, τουλάχιστον μια κουταλιά της σούπας, με μια κουταλιά σαπούνι Μασσαλίας σε έναν κουβά και έχετε ένα φανταστικό φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου!

μπάνιο και κουζίνα

Ο καθαρισμός μπάνιου και κουζίνας μπορεί να είναι περίπλοκος χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση. Για να καθαρίσουμε το μπάνιο χρησιμοποιούμε σαπούνι Μασσαλίας, 100% φυσικό: μπορεί να είναι χρήσιμο για πλακάκια και βρύσες. Τα μαρμάρινα αντικείμενα, ωστόσο, μπορούν να καθαριστούν καλά με μηλόξυδο και λεμόνι.

- Διαφήμιση -