8 πράγματα που μπορείτε εύκολα να απολυμάνετε με λευκό ξύδι

Το ξύδι είναι ένα από τα απαραίτητα προϊόντα στην καθημερινότητά μας με τις πολλές διαφορετικές χρήσεις του, από την υγεία μέχρι τον καθαρισμό, ακόμη και την ομορφιά. Το λευκό ξύδι σταδιακά γίνεται πιο δημοφιλές στα ελληνικά σπίτια. Μπορείτε λοιπόν εύκολα να χρησιμοποιήσετε το λευκό ξύδι για να απολυμάνετε διαφορετικά σημεία στο σπίτι σας.

- Διαφήμιση -

Πού και πώς μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε το λευκό ξύδι στην απολύμανση του σπιτιού; Ας δούμε λοιπόν 9 περιπτώσεις:

1. Εάν πλύνετε το νεροχύτη της κουζίνας σας και το τρίψετε με ένα σφουγγάρι με λευκό ξύδι, θα λάμψει και θα απολυμανθεί.

2. Πλύνετε το ξύλο κοπής και στη συνέχεια βάλτε λευκό ξύδι και αφήστε το όλη τη νύχτα για να απολυμανθεί.

3. Για να καθαρίσετε το ψυγείο, σκουπίστε το με ένα μείγμα νερού και λευκού ξιδιού σε ίσες αναλογίες.

4. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι στο πλυντήριο αντί να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ρούχων.

5. Καθαρίστε τα παράθυρά σας με μείγμα νερού και λευκού ξυδιού σε ίσες ποσότητες και μετά σκουπίστε τα με εφημερίδα.

6. Για να απολυμάνετε τον κάδο απορριμμάτων σας και να απομακρύνετε τη μυρωδιά των σκουπιδιών, πλύνετε τον με νερό με λευκό ξύδι. Στη συνέχεια, ρίξτε λευκό ξύδι σε μια φέτα ψωμί και αφήστε το στον κάδο για μια νύχτα. Οι μυρωδιές θα αποτελέσουν παρελθόν!

7. Για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά που συσσωρεύονται στα περβάζια, ρίξτε λίγο λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα στις βρώμικες περιοχές και μετά καθαρίστε με οδοντόβουρτσα. Σκουπίστε το με χάρτινη πετσέτα ή υγρό πανί!

8. Για να καθαρίσετε, να απολυμάνετε και να απομακρύνετε τις οσμές στο πλυντήριο, βάλτε 5 φλιτζάνια (500 ml) λευκού ξιδιού στο πλυντήριο και βάλτε το να δουλέψει χωρίς ρούχα.

Εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του λευκού ξιδιού, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων όπως λεμόνι, λεβάντα ή πορτοκάλι μέσα στο ξύδι.

- Διαφήμιση -