Το να διατηρείτε ένα καθαρό σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όταν τελειώσετε με την καθαριότητα του, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την αίσθηση ότι έχετε ένα τακτοποιημένο, χωρίς μικρόβια μέρος. Αλλά υπάρχουν πάντα μερικές γωνιές και σημεία στα οποία δεν δίνουμε την προσοχή που τους αξίζει. Ο καθαρισμός τους θα μπορούσε να αλλάξει την αντίληψή μας για το σπίτι μας, αλλά πάνω από όλα θα μας βοηθήσει να φροντίσουμε την υγεία μας. Θα σας παρουσιάσω 10 συμβουλές χαμηλού κόστους για να κάνετε το σπίτι σας τόσο καθαρό όσο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων!
πίσω και κάτω από το ψυγείο
Η διατήρηση ενός καθαρού ψυγείου δεν είναι μόνο καθαρισμός του εσωτερικού μέρους. Προσοχή στον πίσω αεραγωγό και τα πηνία. Και τα δύο στοιχεία είναι επίσης απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να καθαρίσετε όλη τη σκόνη που έχει παγιδευτεί στον αεραγωγό, που είναι το μέρος που ψύχει τη συσκευή. Για τα πηνία, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι ή μια οδοντόβουρτσα. Κάντε και τα δύο μία ή δύο φορές το χρόνο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ψυγείου σας.
σφουγγάρι μπάνιου
Ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το σφουγγάρι σας (μπορεί να είναι φυσικό ή συνθετικό), οι ραβδώσεις συχνά συσσωρεύουν νεκρό δέρμα, αφρό σαπουνιού και σκόνη. Για να το καθαρίσετε, μουλιάστε το σε χλωρίνη για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.
καλάθι για τα άπλυτα
Το εσωτερικό των καλαθιών ρούχων συγκεντρώνει σωματίδια που απελευθερώνονται από τον ιδρώτα ή τη βρωμιά από τα ρούχα. Εάν έχετε πλαστικό καλάθι, καθαρίστε το κάθε εβδομάδα με απολυμαντικά μαντηλάκια ή ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Μπορείτε να το βάλετε απευθείας στο πλυντήριο ρούχων εάν είναι κατασκευασμένο από ύφασμα.
κουρτίνες μπάνιου
Οι κουρτίνες μπάνιου λερώνονται με υπολείμματα σαπουνιού και σαμπουάν και μπορεί να μουχλιάσουν επειδή βρίσκονται σε υγρό περιβάλλον. Καθαρίζονται εύκολα αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις βάλετε στο πλυντήριο.
βουρτσάκι τουαλέτας
Χρησιμοποιούμε το βουρτσάκι καθαρισμού για να αφαιρέσουμε τη βρωμιά από την τουαλέτα, η οποία κάνει και την τουαλέτα καθαρότερη. Τι γίνεται όμως με τη λαβή του και το δοχείο που το βάζουμε; Όλα αυτά τα μέρη μπορεί να γεμίσουν με βακτήρια, επομένως είναι απαραίτητο να τα καθαρίζετε πότε πότε με απολυμαντικά μαντηλάκια.
χαλιά
Το σκούπισμα του δαπέδου μόνο στο πάνω μέρος και στις πλευρές των χαλιών και των μοκετών είναι μια κακή συνήθεια. Ανασηκώστε τα για να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη που μαζεύεται εκεί. Θα παρατηρήσετε πώς το δωμάτιο αισθάνεται πιο καθαρό και φρέσκο.
τοίχοι
Οι τοίχοι δεν χρειάζεται να έχουν λεκέδες πάνω τους για να τους καθαρίσετε. Όπως σκουπίζετε το πάτωμα και καθαρίζετε τα έπιπλα ή τα παράθυρα με ένα υγρό πανί, μπορείτε επίσης να σκουπίσετε τους τοίχους και να αφαιρέσετε την υπερβολική σκόνη ή τα δακτυλικά αποτυπώματα. Μην ξεχνάτε τις κάτω άκρες!
κεριά
Τα κεριά συσσωρεύουν σκόνη που πετάει στον αέρα και κολλάει στην επιφάνειά τους. Καθαρίζονται πολύ εύκολα. Χρειάζεστε ένα παλιό καλσόν ή μια νάιλον κάλτσα εμποτισμένη σε ζεστό σαπουνόνερο.
σακίδιο πλάτης και τσάντα
Η τσάντα ή το σακίδιο με το οποίο βγαίνετε έξω κάθε μέρα είναι εκτεθειμένο σε κάθε είδους βακτήρια και ιούς: την αφήνετε στο πάτωμα και, ενδεχομένως, την πιάνετε με βρώμικα χέρια. Ξεκινήστε κρεμώντας την αντί να την αφήνετε απλώς στο πάτωμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια, μια βούρτσα για το ξεσκόνισμα και λίγο σαπουνόνερο για να την καθαρίζετε καλά κάθε τόσο.
βούρτσα μαλλιών
Οι βούρτσες μαλλιών συσσωρεύουν όχι μόνο τρίχες, αλλά και κομμάτια από το τριχωτό της κεφαλής και τη σκόνη, επομένως είναι απαραίτητο να τις μουλιάζετε όλη τη νύχτα κάθε δύο εβδομάδες σε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα.