25 ζεστές και χαλαρωτικές hygge ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Το Hygge είναι μια δανική λέξη που μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως απόλαυση των απλών απολαύσεων της ζωής. Δημιουργήθηκε ως έννοια και τρόπος ζωής από τους Δανούς τον 18ο αιώνα και τώρα αποτελεί θεμελιώδες μέρος του πολιτισμού τους. Ενώ η λέξη προορίζεται να συμπεριλάβει τον τρόπο ζωής της Δανίας, ενσωματώνει επίσης τη διακόσμησή τους. Η κύρια ιδέα της διακόσμησης hygge είναι να δημιουργήσετε έναν γαλήνιο χώρο χωρίς ακαταστασία. Το χάος μπορεί να προκαλέσει άγχος, το οποίο είναι το αντίθετο από τον ήρεμο και χαρούμενο τρόπο ζωής της Δανίας. Παρόλο που το hygge είναι μια έννοια που συνδέεται συνήθως με τον Χειμώνα, στην πραγματικότητα προοριζόταν να την απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς να φέρετε τη hygge διακόσμηση στο σπίτι σας, συμβουλές για την υγιεινή του σπιτιού σας και τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε στη διακόσμηση hygge. Θα σας παρουσιάσω 25 ζεστές και χαλαρωτικές hygge ιδέες διακόσμησης σπιτιού!

- Διαφήμιση -

όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο

Μην προσπαθήσετε να γεμίσετε το δωμάτιο με πάρα πολλά στολίδια και διακοσμητικά. Όσο πιο απλό, τόσο το καλύτερο. Αυτό είναι ένα κόλπο που πρέπει να θυμάστε όταν διακοσμείτε το δωμάτιό σας σε στυλ Hygge .

δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα

Η άνεση είναι το κλειδί όσον αφορά τη διακόσμηση hygge. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να διακοσμήσετε με μαξιλάρια και απαλά παπλώματα. Αγκαλιάστε τον καναπέ με ζεστά ριχτάρια, κουβέρτες και μαξιλάρια για να χαλαρώσετε σε ένα ζεστό μέρος. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό δημιουργώντας άνετες γωνίες όπως ένα παγκάκι παραθύρου.

επιλέξτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει

Επιλέξτε να αγκαλιάσετε το στυλ Hygge. Επιλέξτε τη διακόσμηση που σας αντιπροσωπεύει, τα πιο κατάλληλα στολίδια για το σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε κεριά, απαλά και ζεστά κρεβάτια ή έναν χώρο αφιερωμένο στην παρασκευή καφέ ή τσαγιού.

ανακαλύψτε ξανά το μπάνιο

Όσον αφορά τη διακόσμηση του μπάνιου, επιλέξτε να την ανακαλύψετε ξανά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε στολίδια που θα σας κάνουν να νιώσετε στο δικό σας μπάνιο όπως σε ένα σπα.

διατηρήστε μια ουδέτερη γκάμα χρωμάτων

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα όπως το απαλό ροζ για να δώσετε χρώμα στο δωμάτιο, αλλά και διακριτικές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε και πιο σκούρες αποχρώσεις που συνδυάζονται με την ουδέτερη χρωματική γκάμα.

εστιάστε στον φωτισμό

Ο φωτισμός του δωματίου για να μπορείτε να εστιάσετε είναι σημαντικός. Ωστόσο, όταν πρόκειται για διακόσμηση hygge, το ζεστό φως είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί. Είτε προσθέτετε αρωματικά κεριά, ηλεκτρικά κεριά ή όμορφα φωτιστικά, επιλέξτε να κάνετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ο φωτισμός σε κάθε δωμάτιο είναι σημαντικός. Επομένως, εγκαταστήστε εδώ και τα δύο φώτα, θερμά για να σας βοηθήσουν να εστιάσετε, και φώτα περιβάλλοντος για φυσικότητα στον χώρο σας.

- Διαφήμιση -