8 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων

Πόσες γυναίκες υπάρχουν που διαβάζουν τις οδηγίες λειτουργίας του πλυντηρίου πιάτων και τις ακολουθούν ακριβώς; Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πλύσιμο των πιάτων σας; Νομίζετε ότι το πλυντήριο πιάτων σας ότι δεν δουλεύει καλά;

- Διαφήμιση -

Ακόμη λοιπόν και αν χρησιμοποιείτε σωστά το πλυντήριο πιάτων σίγουρα υπάρχουν φορές που έχετε πρόβλημα με τον καθαρισμό των πιάτων σας!

Ας δούμε λοιπόν 8 πράγματα που πρέπει να προσέχετε στο πλυντήριο των πιάτων:

Μην βάζετε βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα φαγητού στα πιάτα, τα ποτήρια ή τα τηγάνια που θα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Ειδικά αν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια τροφών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται κατά το πλύσιμο. Ξεπλένετε πολύ καλά τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Έτσι, εάν δεν ξεκινήσετε αμέσως το μηχάνημα, θα αποτρέψετε το σχηματισμό κακών οσμών.

Πλύνετε τα πιάτα σε υψηλή θερμοκρασία

Ρυθμίστε το πλυντήριο πιάτων σας σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απομακρυνθούν οι λεκέδες των τροφίμων σε πιάτα και ποτήρια. Εάν το μηχάνημά σας δεν διαθέτει δείκτη θερμοκρασίας, τότε μπορείτε να μετρήσετε το νερό που παίρνετε από το μηχάνημα με ένα θερμόμετρο. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάψετε το χέρι σας λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Σωστή τοποθέτηση αντικειμένων

Τα γυάλινα αντικείμενα και τα ελαφρώς λερωμένα πιάτα πρέπει να τοποθετούνται στην επάνω μέρος κατά την τοποθέτησή τους στο πλυντηρίων πιάτων. Πιάτα με λίπη και έντονη βρωμιά και ποτήρια πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος.

Χρησιμοποιήστε υγρό ή απορρυπαντικό σε σκόνη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό σε σκόνη και υγρό που παραδοσιακά χρησιμοποιούμε στα πλυντήρια πιάτων μας. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Οι εταιρείες απορρυπαντικών συνεχίζουν να εργάζονται σε αυτά τα θέματα για να αποφύγουν ίχνη απορρυπαντικού και νερού στα πιάτα. 

Η κατεύθυνση των πιάτων πρέπει να είναι η ίδια

Τα πιάτα και τα μπολ πρέπει να έχουν την ίδιο κατεύθυνση. Με άλλα λόγια, τα άπλυτα πιάτα και ποτήρια στο δεν πρέπει να τοποθετούνται στο εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων τυχαία. Εάν είναι προς την ίδια κατεύθυνση, είναι ευκολότερο να περάσει το νερό ανάμεσα τους και αυξάνεται η πιθανότητα καθαρισμού των δύσκολων λεκέδων.

Που τοποθετούνται τα πολύ βρώμικα πιάτα και ποτήρια

Τα γυάλινα πιάτα μπορούν να τοποθετηθούν στο πάνω μέρος του πλυντηρίου πιάτων. Τα πιάτα που καθαρίζονται δύσκολα ή πολύ βρώμικα πιάτα και ποτήρια τοποθετούνται στο κάτω μέρος. Μεταξύ αυτών, ποτήρια κρασιού και ποτήρια μπύρας μπορούν να τοποθετηθούν στον κάτω όροφο επειδή είναι μεγάλα και συνήθως πιο εύθραυστα. Επιπλέον, τα μπουκάλια πρέπει να τοποθετούνται στον κάτω όροφο του πλυντηρίου, γιατί εάν τα βάλετε στο επάνω, το νερό και το απορρυπαντικό δύσκολα θα φτάνουν εκεί και φυσικά πολύ πιο δύσκολα θα καθαριστεί το εσωτερικό τους!

Σωστή τοποθέτηση πιρουνιών και μαχαιριών

Πιρούνια, μαχαίρια και κουτάλια τοποθετούνται στο μέρος που προορίζεται για αυτά στο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, πρέπει επίσης να διακριθούν μεταξύ τους. Τα πιρούνια, τα μαχαίρια και τα κουτάλια πρέπει να τοποθετούνται ξεχωριστά. Γνωρίζουμε ότι οι λεκέδες στα μαχαιροπήρουνα πολλές φορές είναι δύσκολο να φύγουν. 

Πώς πρέπει να τοποθετηθούν οι κατσαρόλες και τα τηγάνια;

Είναι πάντα δύσκολο να τοποθετήσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στο πλυντήριο πιάτων. Ειδικά αν είναι και μεγάλα σε μέγεθος, τότε το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν βάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της μέσα στο πλυντήριο. Ασφαλώς και θα πρέπει να τοποθετείτε τις κατσαρόλες στο κάτω μέρος του πλυντηρίου και φροντίστε ώστε να μην καλύπτεται η μία κατσαρόλα ή το τηγάνι από άλλο, ώστε το νερό και το απορρυπαντικό να καθαρίσουν κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

- Διαφήμιση -