Πως να βάψεις τα Πασχαλινά αυγά όμπρε

Αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή βαφής των μαλλιών των γυναικών τα τελευταίο χρόνια. Εμείς ζηλέψαμε και βάφουμε ombre τα πασχαλινά μας αυγά!

- Διαφήμιση -
ombre ayga

Ψάχνεις εύκολη αλλά διαφορετική από τα συνηθισμένα, ιδέα για να βάψεις φέτος τα πασχαλινά αυγά;

Αν το παλαιότερο άρθρο μας με μοντέρνες ιδέες για το βάψιμο των αυγών, που μπορείς να διαβάσεις εδώ, δε σε βοήθησε, σου προτείνουμε μια εξίσου πρωτότυπη κι ωραία ιδέα: τα πασχαλινά αυγά όμπρε.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι βαφή στο χρώμα της αρεσκείας σου και ξύδι! Οι τρόποι για να φτιάξεις τα αυγά όμπρε είναι δύο: είτε αλλάζεις την ποσότητα της βαφής, είτε το χρόνο που αφήνεις τα αυγά μέσα σε αυτή.

1ος τρόπος

Διαλύεις σε ένα μπολ τη βαφή με το νερό και το ξύδι. Στη συνέχεια αρχίζεις να βουλιάζεις μέσα ένα- ένα τα αυγουλάκια σου παίζοντας με το χρόνο. Το πρώτο άφησε το μόλις για μερικά δευτερόλεπτα, το άλλο λιγάκι περισσότερο, το τρίτο για ένα λεπτό και ούτω καθεξής.

Το αυγουλάκι πού βούτηξες στη βαφή μόλις για κλάσματα δευτερολέπτου θα έχει μια παλ ελαφριά απόχρωση ενώ αυτό πυο θα έχεις αφήσει για 2 ή 3 ολόκληρα λεπτά στη βαφή θα είναι σκούρο με χρώμα βαθύ κι έντονο.

2ος τρόπος

Παίζεις με την ποσότητα της βαφής. Πάρε 5 ή 6 μπολ ανάλογα με το πόσες διαβαθμίσεις χρώματος θέλεις και βάλε σε κάθε ένα ξύδι και διαφορετική ποσότητα βαφής.

Μπορείς να επιλέξεις χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ελέγξεις την απόχρωση με σταγόνες, ωστόσο, γίνεται και με το χρώμα για βαφή αυγών του εμπορίου. Στο πρώτο μπολ βάλε δύο σταγόνες, στο δεύτερο έξι, στο τρίτο δέκα, στο επόμενο 20 κτλ. Βάλε τα βρασμένα αυγουλάκια σου μέσα στα μπολ και άσε τα για λίγο. Μόλις τα βγάλεις το κάθε ένα θα έχει διαφορετική απόχρωση του ίδιου χρώματος.

Αρθρογράφος: Δήμητρα Γκούντρα
Πηγή: womenonly

Ένθετη φωτογραφία: anightowlblog.com

- Διαφήμιση -