10 απλές προτάσεις για να ομορφύνετε το σαλόνι σας

Το σαλόνι ασφαλώς είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας, αν όχι ο πιο σημαντικός. Στο σαλόνι περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και ζούμε όμορφες στιγμές τόσο με φίλους όσο και με συγγενείς και οικεία πρόσωπα. Γι΄αυτό πρέπει να είναι φιλόξενο και άνετο, για μας και τους καλεσμένους μας. Ωστόσο, η ισορροπία μεταξύ ενός λειτουργικού και ζεστού καθιστικού, μπορεί εύκολα να διαταραχθεί με ιδέες που δεν ταιριάζουν στο χώρο μας. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν το σαλόνι μας όμορφο και ταυτόχρονα να γίνει ένας χώρος όπου θα χαιρόμαστε να περνάμε εκεί! Θα σας παρουσιάσω 10 απλές προτάσεις για να ομορφύνετε το σαλόνι σας!

- Διαφήμιση -

ριχτάρια στους καναπέδες

Τοποθετώντας ένα ή δύο ριχτάρια ή βαριές πλεχτές κουβέρτες στο σαλόνι σας, πέρα από εσάς, θα κάνετε τους επισκέπτες σας να αισθανθούν ακόμη πιο άνετα. Ταυτόχρονα ο καναπές σας δεν θα λερώνεται, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά!

ομαδοποιήστε τα έπιπλα

Σε μεγάλα σαλόνια είναι καλό να τοποθετούνται τα έπιπλα συγκεντρωτικά σε ομάδες. Αυτό, με την σειρά του, δημιουργεί ένα αίσθημα ζεστασιάς τη στιγμή που θα θελήσετε να μιλήσετε με κάποιον.

βιβλία

Χρησιμοποιώντας τα βιβλία, ως μέσο διακόσμησης, είναι ένας τρόπος για να κάνετε τους φίλους σας να είναι άνετοι. Ακόμα κι αν κάποιοι άνθρωποι διαβάζουν χρησιμοποιώντας tablet, υπάρχει κάτι πιο όμορφο και ενδιαφέρον στα πραγματικά βιβλία.

φωτογραφίες

Οι προσωπικές ή οικογενειακές φωτογραφίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το σαλόνι σας πιο οικείο και άνετο. Προσθέτοντας ομαδοποιημένες φωτογραφίες σε ένα τραπέζι ή στον τοίχο σε καλοσχηματισμένα πλαίσια, προσθέτετε μια προσωπική πινελιά και ευαισθησία στο ντεκόρ σας.

φωτιστικά

Ο φωτισμός αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε διακόσμησης. Ειδικά για το σαλόνι που είναι ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, είναι πάρα πολύ σημαντικός. Για να ενισχύσετε την αισθητική ενός δωματίου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λάμπες με ζεστό φωτισμό.

υποπόδια

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποπόδια. Μπορεί να είναι παλιά κιβώτια ξαναβαμμένα με μαξιλάρια ή μικρά ξύλινα σκαμπό. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και υπέροχες αντικερί από τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε ωραία πράγματα και να προσθέσετε μία ρετρό πινελιά!

τραπεζάκια καφέ

Παλιά και μεγάλα σε μέγεθος υποπόδια μπορούν να γίνουν υπέροχα τραπεζάκια. Βεβαιωθείτε ότι το ύψος είναι σωστό κατά την επιλογή και άλλων αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τραπεζάκια.

μακριές κουρτίνες

Τα ρολά και τα στόρια είναι πολύ πρακτικές και όμορφες επιλογές για τα παράθυρα αλλά δεν εκπέμπουν το ίδιο συναίσθημα με τις κουρτίνες μεγάλου μήκους. Αν μάλιστα επιλέξετε οι κουρτίνες αυτές να είναι χοντρές τότε θα δείτε σημαντική διαφορά στην απόδοση θέρμανσης και ψύξης.

αντίκες

Αν έχετε από τη μαμά ή τη γιαγιά σας κάποια έπιπλα παλιά θα δείτε πως μπορούν να συνδυαστούν με καναπέδες και άλλα έπιπλα της σημερινής εποχής. Παράλληλα, δίνουν στο χώρο ένα κύρος και εσείς θα μπορείτε να λέτε τις υπέροχες ιστορίες που τα συνοδεύουν.

χαλιά

Ακόμα και σε δάπεδα με μοκέτα, τα χαλιά μπορούν να ορίσουν τον χώρο σας. Μπορούν, επίσης, να είναι ο σύνδεσμος που λείπει για το συνδυασμό των επίπλων σας. Κάντε λοιπόν την καλύτερη επιλογή χαλιών που ταιριάζει σε εσάς και το σαλόνι σας.

- Διαφήμιση -