Διακοσμήστε τον κήπο και τις γλάστρες σας με ένα κλασικό και… vintage καλλωπιστικό φυτό, τη ρουέλια ή μεξικανική πετούνια

Η ρουέλια είναι ένα φυτό που θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά και… vintage καλλωπιστικά φυτά καθώς παλιά στη χώρα μας σπάνια έλειπε από αυλές και μπαλκόνια , συνήθως φυτεμένα σε τενεκέδες. Είναι ένας ημιαειθαλής πολυετής θάμνος που σε ύψος και πλάτος ξεπερνά το 1,50 μέτρο με καταγωγή από το Μεξικό και χαρακτηριστική κρεμώδη ανάπτυξη. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τα σκούρα πράσινα φύλλα σε σχήμα βελόνας γεμίζουν με έναν αριθμό σωληνοειδών λουλουδιών σε πορτοκαλί-κοραλί, κόκκινη ή μοβ απόχρωση, ενώ οι λευκές ποικιλίες είναι πιο σπάνιες. Δείτε πως μπορείτε να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με ένα κλασικό και… vintage καλλωπιστικό φυτό, τη ρουέλια ή μεξικανική πετούνια!

- Διαφήμιση -

Η ρουέλια είναι φυτό κατάλληλο για φύτευση και στις γλάστρες, έχει εξαιρετική εμφάνιση σε κρεμαστές γλάστρες και καλάθια, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο έδαφος και σε μέρη όπως αυλές, υπερυψωμένα παρτέρια κ.λπ. σε περιοχές με γενικά εύκρατα κλίματα χωρίς ακραίες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Εκτός από την πολύ όμορφη όψη και τη γρήγορη ανάπτυξή της, επιλέγεται για φύτευση σε κήπους και για το γεγονός ότι τα άνθη της προσελκύουν πεταλούδες. Παράλληλα είναι ένα εύκολο και σχετικά ανθεκτικό φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, δεν αρρωσταίνει εύκολα και είναι ευαίσθητο μόνο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύεται τον Χειμώνα που επικρατεί παγετός.

Έδαφος: Χρησιμοποιήστε κοινό φυλλόχωμα για φυτά εξωτερικού χώρου με καλή αποστράγγιση.

Τοποθεσία: Προτιμά ηλιόλουστα μέρη, ιδανικά προστατευμένα από τον έντονο μεσημεριανό ήλιο του καλοκαιριού. Ευδοκιμεί σε ημισκιερές θέσεις, όπου όμως η ανθοφορία της είναι μειωμένη.

Πότισμα: Η ρουέλια χρειάζεται αρκετό νερό, ειδικά το Καλοκαίρι, αλλά ευνοείται να το δέχεται πιο τακτικά και σε μικρές ποσότητες, λίγο πριν στεγνώσει τελείως το έδαφος. Ποτίζετε κάθε 2-3 μέρες, όταν ο καιρός είναι ζεστός ή ακόμα πιο τακτικά σε περιόδους έντονης ζέστης. Το χώμα της επίσης πρέπει να έχει πολύ καλή στράγγιση.

Λίπανση: Η ρουέλια δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε λίπασμα, αλλά ένα κοινό λίπασμα σε κόκκους σε μικρές ποσότητες, στις αρχές της Άνοιξης και στις αρχές του Καλοκαιριού, την ευνοεί και συμβάλλει στην πιο έντονη ανθοφορία της.

Κλάδεμα: Στο τέλος του Χειμώνα μπορεί να κλαδευτεί, κυρίως για την αφαίρεση ξερών βλαστών και για να αποκτήσει πιο ομοιόμορφο συμπαγές σχήμα.

Η ρουέλια ανθίζει από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο, ενώ τον Χειμώνα χάνει τα φύλλα της.

- Διαφήμιση -