7 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο με ένα εξωτικό φυτό με σχιστά άνθη, το κινέζικο γαρύφαλλο

Το κινέζικο γαρύφαλλο είναι μια νέα ποικιλία από γαρύφαλλο που σαγηνεύει με τα αιθέρια λουλούδια του, που μοιάζουν με κομμάτια υφάσματος σκισμένα. Η εξωτική εμφάνιση και το όμορφο χρώμα των ανθέων του κινέζικου γαρύφαλλου μαγνητίζουν τα βλέμματα και εκπλήσσουν. Το φυτό σχηματίζει συστάδες στενών, γκριζοπράσινων φύλλων που μετατρέπονται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε υπέροχα, πολύχρωμα μπουκέτα. Μεγάλα λουλούδια με σαγηνευτικό άρωμα παίρνουν αποχρώσεις του λευκού, του ροζ, του μoβ και του κόκκινου. Είναι φτιαγμένα από μακριά πέταλα με έντονα οδοντωτά άκρα, που τους δίνουν ελαφρότητα και εκπληκτική χάρη. Λεπτά, πολύχρωμα λουλούδια, που χορεύουν υπέροχα στον άνεμο, φαίνονται σχεδόν υπέροχα. Το κινέζικο γαρύφαλλο λόγω της μεγάλης, άφθονης, θεαματικής ανθοφορίας και της ενδιαφέρουσας συνήθειας συνιστάται ιδιαίτερα για κήπους. Το φυτό φτάνει σε ύψος περίπου 20-30 cm. Θα σας παρουσιάσω 7 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο με ένα εξωτικό φυτό με σχιστά άνθη, το κινέζικο γαρύφαλλο!

- Διαφήμιση -

Το κινέζικο γαρύφαλλο έχει χαμηλές απαιτήσεις καλλιέργειας. Προτιμά ζεστές, ηλιόλουστες θέσεις. Το χώμα για την καλλιέργεια του πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο και μέτρια υγρό. Το φυτό δεν ανέχεται τη χειμερινή στασιμότητα του νερού, επομένως είναι απαραίτητο να το φυτέψετε σε ελαφρύ (αμμώδες) έδαφος και εάν στον κήπο κυριαρχούν άργιλοι, είναι καλύτερο να επιλέξετε αποστράγγιση κάτω από το ριζικό σύστημα.

Το κινέζικο γαρύφαλλο είναι ιδανικό για παρτέρια, βραχόκηπους και γλάστρες. Μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία σε μπολ, δοχεία, κουτιά. Φαίνεται εντυπωσιακά περιτριγυρισμένο από πέτρες, ογκόλιθους και χαλίκια. Παίρνουμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα φυτεύοντας το φυτό σε μεγαλύτερες ομάδες.

- Διαφήμιση -