20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τα παρτέρια στον κήπο σας με πλατυκώδωνες

Portrait of Platycodon Autumn container 1 Platycodon violet blue large balloon flowers perennial plant combination 27/08/15 27/08/2015 270815 27082015 27 27th August 2015 Summer Kevin Smith photographer Sarah Cuttle practical seasonal tasks

Το κοινό όνομα του πλατυκώδωνα, του όμορφου αυτού πολυετούς φυτού, προέρχεται από τα παχουλά μπουμπούκια ανθέων που μοιάζουν με κινέζικα φανάρια πριν ανοίξουν. Τα μπλε λουλούδια του είναι ασυνήθιστα στον κήπο. Αυτό το ανθεκτικό και εύκολο στη φροντίδα πολυετές φυτό είναι ένα από τα αγαπημένα ανθισμένα καλοκαιρινά πολυετή φυτά. Το σχήμα του μπουμπουκιού είναι ιδιότροπο, μοιάζει με μπαλόνια ζεστού αέρα και τα παιδιά απολαμβάνουν αυτά τα λουλούδια στον κήπο. Θα σας παρουσιάσω 20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τα παρτέρια στον κήπο σας με πλατυκώδωνες!

- Διαφήμιση -

Αυτό το μακρόβιο πολυετές είναι ένα από τα λίγα μπλε λουλούδια που μπορούν να απολαύσουν οι κηπουροί. Το λουλούδι μπαλονιού ταιριάζει καλά σε γλάστρες και είναι εξαιρετικό για κομμένα λουλούδια. Προσελκύει τις πεταλούδες και είναι μαγνήτης για τα πουλιά. Το φυτό φαίνεται υπέροχο ως φυτό σε φράχτες και είναι υπέροχο σε βραχόκηπους.

Παρόλο που τα μπουμπούκια σε αυτό το φυτό είναι στρογγυλεμένα σαν κινέζικα φανάρια ή μπαλόνια όταν ανοίγουν τα λουλούδια, σχηματίζουν ένα όμορφο σχήμα σαν αστέρι. Η περίοδος ανθοφορίας είναι τα μέσα του καλοκαιριού και το φυτό θα συνεχίσει να ανθίζει όσο ακόμη ο καιρός είναι ζεστός.

Το πιο επιθυμητό χρώμα για τους πλατυκώδωνες είναι το μπλε, καθώς υπάρχουν τόσο λίγα λουλούδια κήπου σε αυτό το χρώμα, αλλά μπορείτε να το συναντήσετε επίσης σε λευκό, μοβ και ροζ.

Αν ψάχνετε για κάτι πραγματικά μοναδικό για τα παρτέρια σας, τους φράχτες και τις γλάστρες σας, αυτό είναι από τα φυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ιδιαίτερα τα μπλε λουλούδια του τραβούν τα βλέμματα μόνο για το χρώμα τους.

- Διαφήμιση -