23 έξυπνες ιδέες για να προστατευτείτε από τον ήλιο στο μπαλκόνι και τη βεράντα

Τώρα που η μέρα είναι μεγαλύτερη και η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα μπαλκόνια και οι βεράντες είναι τα ιδανικά μέρη στο σπίτι για να περάσετε στιγμές χαλάρωσης με τους φίλους και την οικογένειά σας. Σίγουρα ο ήλιος είναι κάτι που το επιθυμούμε και το θέλουμε όλοι μας. Τι συμβαίνει όμως όταν το μπαλκόνι σας «βλέπει» ο ήλιος όλη μέρα; Τότε η κατάσταση είναι δύσκολη. Ένα μπαλκόνι, λουσμένο για πολλές ώρες στο φως, απαιτεί κατάλληλη διαχείριση, καθώς ο ήλιος δεν είναι ανεκτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ούτε από εμάς ούτε και από τα φυτά. Θα σας παρουσιάσω 23 έξυπνες ιδέες για να προστατευτείτε από τον ήλιο στο μπαλκόνι και τη βεράντα!

- Διαφήμιση -

Στην πράξη, υπάρχουν εναλλακτικές ιδέες και λύσεις σκίασης που προσφέρουν μια όαση δροσιάς. Και τα προϊόντα και τα υλικά κατασκευής μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα και να φτιάξετε τις δικές σας συνθέσεις ακόμα και μόνοι σας. Καλάμια και ειδικές κατασκευές μπορούν να προστατέψουν το μπαλκόνι σας από το φως. Προσφέρουν σκιά χωρίς να μπλοκάρουν τον ήλιο και δίνουν μια διακοσμητική πινελιά.

Η ομπρέλα είναι η πιο απλή και οικονομική λύση. Για να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος του μπαλκονιού σας (ανάλογα με το μέγεθός του) θα χρειαστείτε μια μεγάλη ομπρέλα (ίσως 2) για να έχετε σκιά τουλάχιστον στο σημείο που κάθεστε. Μπορείτε να βρείτε μεγάλες ομπρέλες σε καταστήματα σπιτιού και κήπου.

Μια οικονομική λύση είναι ένα καλάμι σε ρολό που στηρίζεται σε ξύλινα ή μεταλλικά δοκάρια. Πρόκειται για περσίδες από μπαμπού που τοποθετούνται είτε ως στέγη για να προστατευτείτε από τον ήλιο είτε στο πλάι για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Αυτά τα στόρια πρέπει να στηρίζονται σε πέργκολα με ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό.

- Διαφήμιση -