Το να διατηρείτε το δέρμα καθαρό και ζωντανό όλη την ώρα γίνεται μέσω τακτικού και σωστού καθαρισμού του δέρματος. Ο τακτικός και σωστός καθαρισμός του δέρματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε το δέρμα καθαρό και ζωντανό ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά σημεία στον καθαρισμό του δέρματος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία. Ποια είναι λοιπόν τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη κατά τον καθαρισμό του προσώπου;

Τα 5 κορυφαία λάθη κατά τον καθαρισμό του προσώπου

Πλύσιμο του προσώπου με ζεστό νερό

Αν και θεωρείται ότι το ζεστό νερό καθαρίζει καλύτερα το δέρμα, αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη. Το ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει περισσότερο το δέρμα καθώς το καθαρίζει από τα φυσικά του έλαια. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό σε ευαίσθητους τύπους δέρματος και μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία λιπαρότητας στο λιπαρό δέρμα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο ή χλιαρό νερό αντί για ζεστό όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας.

Δεν καθαρίζετε αρκετά το δέρμα

Αυτό το λάθος, που είναι ιδιαίτερα συχνό σε όσες γυναίκες φορούν μέικ απ, επηρεάζει αρνητικά το δέρμα. Το να μην αφαιρείτε το μακιγιάζ σας στο τέλος της ημέρας προκαλεί φραγμένους πόρους.

Πλένετε υπερβολικά το πρόσωπο

Το πλύσιμο του δέρματος με καθαριστικά 4-5 φορές την ημέρα, ή και περισσότερο, μπορεί να βλάψει το φυσικό, προστατευτικό φράγμα του δέρματός σας. Αυτό οδηγεί το δέρμα να γίνει ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες και να διαταράξει την ισορροπία του σμήγματος. Επομένως, θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Χρησιμοποιείτε λάθος Gel

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που γίνεται στον καθαρισμό προσώπου είναι η χρήση λάθος gel. Αν καθαρίζετε το πρόσωπό σας με προϊόντα όπως σαπούνι και αφρόλουτρο, κάνετε μεγάλο λάθος. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν την εξαφάνιση του φυσικού ελαίου στο πρόσωπό μας και να οδηγήσει στην καταστροφή του φραγμού του δέρματος μας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαριστικά τζελ κατάλληλα για πρόσωπο.

Δεν καθαρίζετε τακτικά το πρόσωπό σας

Εάν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα όπως μαύρα στίγματα, τραχύτητα, λιπαρότητα, θα πρέπει να φροντίζετε να κάνετε τακτική απολέπιση και να καθαρίζετε το δέρμα σας. Ο τακτικός καθαρισμός του δέρματος σας επιτρέπει να γερνάτε αργότερα, να γυαλίζει το δέρμα σας και να έχετε ένα υγιές δέρμα.