20 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο, την αυλή και τις γλάστρες σας με ιβίσκους

Ο ιβίσκος είναι ένα πανέμορφο λουλούδι, εγγενές στη Βόρεια Αμερική. Τα υπερμεγέθη λουλούδια του διαθέτουν λεπτά πέταλα, βολάν σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του ματζέντα, του λευκού και πολλών άλλων χρωμάτων. Ο ποώδης ιβίσκος μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη όταν δεν υπάρχει κίνδυνος παγετού. Τα φυτά θα αναπτυχθούν γρήγορα, ξεσπώντας κάθε καλοκαίρι με υπέροχα άνθη. Τα λουλούδια του είναι μεγάλα, εντυπωσιακά και με τροπική όψη και διατίθενται σε λευκό, ροζ, δαμασκηνί, κόκκινο και δίχρωμα. Το φύλλωμα μπορεί να είναι πράσινο ή κόκκινο ανάλογα με την ποικιλία. Ευδοκιμεί καλύτερα σε ηλιοφάνεια, έξι ώρες ή περισσότερες από άμεσο ήλιο, και επειδή είναι ελώδες φυτό, προτιμά το υγρό έδαφος. Θα σας παρουσιάσω 20 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο, την αυλή και τις γλάστρες σας με ιβίσκους!

- Διαφήμιση -

πώς να καλλιεργήσετε τον ιβίσκο

Τα ανθεκτικά είδη ιβίσκου βρίσκονται συνήθως στη φύση κοντά σε υγροτόπους ή ποτάμια, γεγονός που εξηγεί την αγάπη τους για το υγρό, σχετικά πλούσιο έδαφος. Γενικά, προτιμούν το μεσαίο έως υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και τα καταφέρνουν καλύτερα σε εδάφη που δεν είναι υπερβολικά βαριά, ενώ έχουν κακή απόδοση σε αμμώδη, ξηρά εδάφη.

Τα ανθεκτικά φυτά ιβίσκου απαιτούν έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για να παράγουν τις υπέροχες ανθίσεις τους. Τα πιο αμμώδη και λιγότερο πλούσια εδάφη μπορεί να απαιτούν λίπασμα έως και τέσσερις φορές το χρόνο, μέχρι να αυξήσετε τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών.

συμβουλές ανάπτυξης

Διατηρήστε τον ιβίσκο καλά ποτισμένο μέχρι να αναπτυχθεί.

Καλύψτε τον καλά, ειδικά κατά τις πιο ζεστές και κρύες περιόδους του χρόνου.

Χρησιμοποιήστε λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο την άνοιξη, εκτός εάν το έδαφος έχει ήδη υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.

Προστατέψτε τον ιβίσκο από τους ψυχρούς ανέμους σε ψυχρότερα κλίματα.

Αν και είναι φυτό ανεκτικό σε υγρά εδάφη, φυτέψτε σε εδάφη με καλή στράγγιση και αποφύγετε περιοχές με νερό που μπορεί να προκαλέσουν σήψη των ριζών.

Ο πλήρης ήλιος είναι ιδανικός, αν και τα φυτά καλωσορίζουν τη σκιά σε ιδιαίτερα ηλιόλουστα και ζεστά κλίματα.

Τα ανθεκτικά φυτά ιβίσκου είναι εκπληκτικά εύκολο να τα φροντίσετε λαμβάνοντας υπόψη τις άφθονες, ευαίσθητες ανθοφορίες τους, αν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως και νερό. Τα πάνε καλά και ως φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες, δίνοντάς σας την ευκαιρία να φέρετε το φυτό σε εσωτερικούς χώρους για τη χειμερινή περίοδο, εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα. Μεταφέρετε τον ιβίσκο που καλλιεργείται σε γλάστρες σε μεγαλύτερη γλάστρα κάθε δύο έως τρία χρόνια.

- Διαφήμιση -