Η πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να ξεφορτωθείτε τη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού

Το φαινόμενο της μούχλας στους τοίχους του σπιτιού είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί ενοχλητική μούχλα στους τοίχους ορισμένων τοίχων του σπιτιού. Αρχικά, μπορεί να σχηματιστεί στις γωνίες των τοίχων και στη συνέχεια να εξαπλωθεί σε όλη την οροφή και σε άλλες περιοχές των τοίχων. Ειδικά σε μονοκατοικίες που είναι πιο εκτεθειμένες στον αέρα και τη βροχή, μπορεί να συμβεί κάποιοι τοίχοι να υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα κάθε χρόνο. Η παρουσία μούχλας στους τοίχους, ωστόσο, μπορεί να υπάρχει και σε διαμερίσματα και πολυκατοικίες. Θα σας παρουσιάσω την πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να ξεφορτωθείτε τη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

Η πρώτη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε για να μην μουχλιάσουν οι τοίχοι του σπιτιού σας είναι να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα, ακόμα και τους κρύους μήνες, για να αερίζετε το δωμάτιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια στασιμότητα του αέρα, στην πραγματικότητα, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των πραγμάτων. Η υγρασία είναι το στοιχείο που συμβάλλει περισσότερο στη δημιουργία μούχλας στο σπίτι.

Οι μούχλες είναι μικροί μικροοργανισμοί, που ανήκουν στον τύπο των μυκήτων, ικανοί να αναπαραχθούν γρήγορα με τη μορφή σπορίων. Η υγρασία, όπως είπαμε, είναι ο κύριος σύμμαχος της μούχλας. Η υγρασία του εσωτερικού χώρου δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το 50-55%. Πέρα από αυτό το όριο, στην πραγματικότητα, η μούχλα θα σχηματιστεί σχεδόν φυσικά.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η υγρασία που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πολλαπλασιασμό αυτών των μικροοργανισμών στους τοίχους. Ορισμένα τεχνικά και δομικά ζητήματα μπορούν επίσης να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το πρόβλημα. Αναφερόμαστε σε γενική θερμομόνωση που δεν είναι ακριβώς ιδανική, λόγω λανθασμένης τοποθέτησης της θερμικής στρώσης.

Κατά την αγορά ή ενοικίαση ενός σπιτιού, λοιπόν, καλό θα είναι να ενημερώνεστε για όλα τα πιθανά προβλήματα και ελαττώματα που υπάρχουν. Ακόμη και μια πιθανή διείσδυση του νερού της βροχής μπορεί να είναι η αιτία της παρουσίας λεκέδων στους τοίχους και το σχηματισμό μούχλας.

Επομένως, ο αερισμός του δωματίου και η επίλυση ορισμένων δομικών προβλημάτων που υπάρχουν μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο σχηματισμού μούχλας στους τοίχους του σπιτιού. Ωστόσο, αν ήρθε να σας «επισκεφτεί», ορίστε το απλό και εύκολο κόλπο για να την εξαφανίσετε αποτελεσματικά και γρήγορα.

μέθοδος για την αφαίρεση μούχλας από τοίχους

Υπάρχουν κάποια ειδικά συστατικά στην αγορά που συμβάλλουν στην εξάλειψη μυκήτων και βακτηρίων από τους τοίχους του σπιτιού. Μάλιστα, υπάρχει μια συγκεκριμένη χλωρίνη που μπορεί να ψεκαστεί αποτελεσματικά στις περιοχές που επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Αυτή είναι το καθαριστικό σπρέι κατά της μούχλας με ενεργό χλώριο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κανονικό ψεκαστήρα. Μέσα θα βάλετε ένα μείγμα που αποτελείται από 2/3 νερό και 1/3 καθαριστικό σπρέι κατά της μούχλας με ενεργό χλώριο. Άλλα απαραίτητα είδη είναι ένα σφουγγάρι, ένας κουβάς με νερό και γάντια. Οι μετρήσεις νερού και αντιμουχλικό σπρέι μπορούν να δοσομετρηθούν στην καλύτερη περίπτωση, χρησιμοποιώντας ένα δοχείο με τις διαφορετικές μετρήσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού, είναι απαραίτητο να αερίζετε το σπίτι και να φοράτε γάντια για τα χέρια σας. Εάν είναι δυνατόν, θα είναι επίσης σκόπιμο να καλύπτονται οι αεραγωγοί. Για αυτό και πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μάσκα.

Σε αυτό το σημείο, θα ψεκάσετε το μείγμα νερού και χλωρίνης σε όλη τη μουχλιασμένη περιοχή του τοίχου. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Τώρα μπορείτε να πάρετε ένα σφουγγάρι και να το βουτήξετε σε έναν κουβά με καθαρό νερό. Περνώντας το σφουγγάρι πάνω από τον γεμάτο μούχλα τοίχο, θα δείτε ότι θα εξαφανιστεί γρήγορα και εύκολα.

Μετά από κάθε μικρό κομμάτι καθαρού τοίχου, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε καλύτερα το σφουγγάρι στον κουβά με νερό. Θα επαναλάβετε αυτή την κίνηση σε όλο τον τοίχο και θα δείτε ότι είναι πάλι εντελώς απαλλαγμένος από μούχλα. Για πολύ καιρό, μύκητες και βακτήρια θα «φύγουν» από τον τοίχο σας.

- Διαφήμιση -