Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό πλαίσιο κρεβατιού σε 3 μόλις βήματα

Τα μεταλλικά κουφώματα κρεβατιού είναι στιβαρά είδη κρεβατοκάμαρας που δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση. Ωστόσο, θα συλλέξουν σκόνη και χυμένα υλικά με τακτική χρήση, τα οποία χρειάζονται καθαρισμό. Εάν έχετε κατοικίδιο, θα πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά καθώς οι τρίχες των κατοικίδιων μαζεύονται γύρω από τα πόδια των πλαισίων κρεβατιού. Προσθέστε λοιπόν τα μεταλλικά πλαίσια του κρεβατιού στην κανονική σας λίστα με τις δουλειές του σπιτιού σας, ώστε να μην συσσωρεύεται η βρωμιά. Θα σας δείξω πως να καθαρίσετε ένα μεταλλικό πλαίσιο κρεβατιού σε 3 μόλις βήματα!

- Διαφήμιση -

υλικά

πανί μικροϊνών

ηλεκτρική σκούπα

μαλακό πανί

σαπούνι για τα πιάτα

Βήμα 1

Ξεσκονίστε το πλαίσιο του κρεβατιού χρησιμοποιώντας ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα ή πανί μικροϊνών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν αλλάζετε τα σεντόνια σας σε εβδομαδιαία βάση. Δουλέψτε το ύφασμα σε όλες τις αυλακώσεις και τις σχισμές στο πλαίσιο του κρεβατιού, ώστε να μην συσσωρεύεται σκόνη.

Βήμα 2

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το πλαίσιο του κρεβατιού με το εξάρτημα ξεσκονίσματος για την ηλεκτρική σας σκούπα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που καθαρίζετε το δωμάτιο με ηλεκτρική σκούπα ή αντί να χρησιμοποιείτε ένα ξεσκονόπανο ή πανί μικροινών.

Βήμα 3

Ανακατέψτε υγρό σαπούνι πιάτων σε έναν κουβά με ζεστό νερό και βρέξτε με αυτό ένα καθαρό πανί. Πλύνετε το πλαίσιο του κρεβατιού, ξεπλύνετε το σαπούνι και στεγνώστε καλά. Αν δεν στεγνώσετε καλά να είστε σίγουρες ότι το υγρό που θα παραμείνει, θα σκουριάσει το μέταλλο. Πλύνετε το πλαίσιο ανάλογα με τις ανάγκες ή όταν κάνετε ενδελεχή καθαρισμό του σπιτιού.

- Διαφήμιση -