Το έξυπνο κόλπο για να αποθηκεύετε σωστά τα σκόρδα και τα κρεμμύδια ώστε να διατηρούνται φρέσκα

Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ανήκουν στην οικογένεια allium, γι’ αυτό και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό ισχύει και για τον τρόπο αποθήκευσής τους, καθώς η σωστή μέθοδος μπορεί να διασφαλίσει μακρά διάρκεια ζωής και να αποτρέψει την πρόωρη αλλοίωση των λαχανικών. Με τις σωστές συνθήκες αποθήκευσης, μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για περισσότερο καιρό. Θα σας παρουσιάσω το έξυπνο κόλπο για να αποθηκεύετε σωστά τα σκόρδα και τα κρεμμύδια ώστε να διατηρούνται φρέσκα!

- Διαφήμιση -

Κρεμμύδια με φύτρες: Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ. Το μυστικό για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό είναι η αποθήκευσή τους σε χάρτινη σακούλα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καθυστερήσετε την αλλοίωσή τους και να διατηρηθούν φρέσκα από 3 έως 6 μήνες ή και περισσότερο.

Η κυκλοφορία του αέρα είναι σημαντικός παράγοντας για να μην αλλοιωθούν γρήγορα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Γι’ αυτό προτιμάται η χάρτινη σακούλα από την πλαστική, καθώς το πλαστικό εμποδίζει τη σωστή ροή του αέρα πάνω από τα λαχανικά ενώ συγκρατεί και την υγρασία.

κόλπο για να διατηρείτε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα

Χαρτί vs Πλαστικό: Η χάρτινη σακούλα επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και είναι απαραίτητη για την πρόληψη της μούχλας και της σήψης. Το πλαστικό εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα και συγκρατεί την υγρασία, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για αλλοίωση.

Τρύπες στη σακούλα αποθήκευσης: Δημιουργήστε μερικές τρύπες στη σακούλα για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του αέρα.

Διάρκεια ζωής: Με σωστή αποθήκευση σε χάρτινη σακούλα, κρεμμύδια και σκόρδα μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για 3 έως 6 μήνες, ή και περισσότερο.

πού να τοποθετήσετε τις σακούλες με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα

Σε σκοτεινό και δροσερό μέρος: Ιδανικά αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε ένα ντουλάπι με θερμοκρασία 10-15°C.

Μακριά από πηγές θερμότητας: Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και τις εστίες θέρμανσης.

Σε χώρο που αερίζεται καλά: Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής κυκλοφορία αέρα στο χώρο αποθήκευσης.

παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής των σκόρδων και των κρεμμυδιών

Θερμοκρασία: Για αρχή, θυμηθείτε ότι η ζέστη είναι εχθρός των κρεμμυδιών και των σκόρδων. Αποθηκεύστε τα σε χώρο με θερμοκρασία μεταξύ 12 και 13°C, μακριά από πηγές θερμότητας όπως ο φούρνος ή ο εξαερισμός. Το άμεσο ηλιακό φως επίσης δεν τους κάνει καλό, οπότε προτιμήστε να τα διατηρήσετε σε ένα ντουλάπι ή σε μια αποθήκη μακριά από παράθυρα.

Υγρασία: Ο δεύτερος μεγάλος εχθρός είναι η υγρασία, που ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι δροσερός και στεγνός. Προτιμήστε χάρτινη σακούλα αντί για καλάθι ή τσάντα από δίχτυ, καθώς το χαρτί προστατεύει τα λαχανικά καλύτερα από την υγρασία και το φως.

Τοποθέτηση: Τοποθετήστε την σακούλα με τα λαχανικά στη μέση ενός ραφιού, μακριά από τοίχους, για να εξασφαλίσετε καλό αερισμό. Αποφύγετε να αποθηκεύσετε κρεμμύδια και σκόρδα δίπλα σε άλλα φρούτα και λαχανικά, καθώς ορισμένα μπορούν να επιταχύνουν την αλλοίωσή τους.

Μην πλένετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα πριν τα αποθηκεύσετε. Η υγρασία από το πλύσιμο μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση τους.

Αφαιρέστε τυχόν φύτρες ή κατεστραμμένα κομμάτια πριν τα αποθηκεύσετε.

Χωρίστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε διαφορετικές σακούλες, καθώς εκπέμπουν αέρια που μπορούν να επηρεάσουν το ένα το άλλο.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας φρέσκα και νόστιμα για μεγαλύτερο διάστημα, απολαμβάνοντας τη μοναδική τους γεύση στα μαγειρικά σας αριστουργήματα!

- Διαφήμιση -