Σωστή αποθήκευση πατάτας ώστε να μη βγάζει φύτρες

Πως να προστατέψεις τις πατάτες σου από το να ωριμάζουν γρήγορα και να βγάζουν φύτρες (οφθαλμούς). Διατήρησέ τις φρέσκιες για ακόμα περισσότερο καιρό!

- Διαφήμιση -

Πρώτα απ’ όλα, δεν αποθηκεύουμε τις πατάτες στο ψυγείο. Αυτό κάνει το άμυλο να μετατραπεί σε γλυκόζη και στη συνέχεια σε μία κηρώδη υφή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Εκτός από τις ολόφρεσκες πατάτες που δεν διατηρούνται φρέσκιες για πολύ, οι υπόλοιπες θα διατηρηθούν φρέσκιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν αποθηκευτούν σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Η αποθήκευσή τους σε χάρτινη σακούλα (με διπλωμένη σε ρολό την κορυφή), είναι ιδανική και δε θα χρειαστεί να ανοίξετε τρύπες, αφού η χάρτινη σακούλα αναπνέει. Επίσης μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε ένα ψάθινο καλάθι μακριά από το φως. Εάν πάλι κάποιο μέρος που να τα συνδυάζει όλα αυτά, τότε απλά φυλάξτε τις σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από φως.

Συμβουλή: Μην τοποθετείτε τις πατάτες σε απευθείας επαφή με το τσιμέντο!

Ο μύθος: Κυκλοφορεί στο internet ότι εάν τοποθετήσεις ένα μήλο μαζί με τις πατάτες, τότε αυτό θα επιβραδύνει την ωρίμανσή του. Επιστήμονες απέδειξαν, ότι το μήλο επιταχύνει την ωρίμανση της πατάτας. Αυτό συμβαίνει διότι εκλύεται αιθυλένιο.

Πηγή φωτογραφίας: piercewholenutrition

- Διαφήμιση -