8 έξυπνοι και πρακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ξανά τα γυάλινα βάζα

Αν έχετε γυάλινα βάζα, μην τα πετάξετε. Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε μέσα στο σπίτι και θα γλιτώσετε χρήματα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα σκουπίδια σας. Αν σας αρέσει να κρατάτε σε ένα ντουλάπι γυάλινα βάζα από κεριά, σάλτσες, κρέμες, κλπ., αλλά δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα επαναχρησιμοποιήσετε. Όχι μόνο θα υιοθετήσετε έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε χρήματα. Θα σας παρουσιάσω 8 έξυπνους και πρακτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε ξανά τα γυάλινα βάζα!

- Διαφήμιση -

οργανώστε τη γραφική ύλη

Στυλό, μολύβια, συνδετήρες, ψαλίδια, μπορούν όλα να τοποθετηθούν μέσα σε γυάλινα βάζα. Μην ψάχνετε λοιπόν που θα τα φυλάξετε. Βάλτε λίγα βάζα πάνω στο γραφείο σας και ρίξτε μέσα όλα αυτά τα αντικείμενα, που πετάτε συνήθως δεξιά και αριστερά και όταν τα χρειάζεστε δεν τα βρίσκετε.

οργανώστε την τροφοθήκη σας

Τα βάζα είναι η τέλεια προσθήκη στην τροφοθήκη κάθε zero-waste κουζίνας. Χρησιμοποιήστε μεγάλα βάζα, όπως αυτά που είχαν μέσα τουρσιά, για να αποθηκεύσετε φασόλια, ζυμαρικά και ρύζι, που αγοράζετε χύμα. Από την άλλη, χρησιμοποιήστε μικρά βάζα για να φυλάξετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σας ή για να οργανώσετε διάφορα σνακ, τσάγια ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.

μαρινάρετε κρέας

Αντί να χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες μιας χρήσης για να μαρινάρετε κρέας, πάρτε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάλτε μέσα τη μαρινάδα και το κρέας και αφήστε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του.

γυάλινα βάζα αντί για ποτήρια

Μπορείτε να μετατρέψετε τα γυάλινα βάζα σε ποτήρια για νερό, χυμούς, κρύο καφέ και smoothies. Μάλιστα, κλείνουν καλά κι έτσι δεν κινδυνεύετε να χύσετε το περιεχόμενό τους, ενώ φυλάσσονται στο ψυγείο, χωρίς να αναδύουν ή να απορροφούν μυρωδιές.

βάλτε μέσα λουλούδια

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα, ειδικά για vintage βάζα, είναι να τα μετατρέψετε σε ανθοδοχεία. Έτσι, τα βαζάκια θα γίνουν μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας. Μπορείτε να βάλετε μέσα λουλούδια, φυτά ή παχύφυτα και να τα διακοσμήσετε ή να τα βάψετε με χρώμα κιμωλίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξεις μέσα σε αυτά μικρά Terrarium (είναι ουσιαστικά… εσωτερικοί κήποι σε σφραγισμένα δοχεία!).

φυτέψτε βότανα

Χρησιμοποιήστε τα γυάλινα βάζα για να δημιουργήσετε έναν κήπο με φρέσκα βότανα στην κουζίνα σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση όταν μαγειρεύετε. Προσθέστε χώμα, φυτέψτε τους σπόρους που θέλετε και περιμέντε να αναπτυχθούν τα βότανά σας.

κάνε τα θήκη για δώρα

Ένας άλλος τρόπος για να επαναχρησιμοποιήσετε τα γυάλινα βάζα είναι να τα μετατρέψετε σε θήκες δώρων. Βάλτε μέσα κουλουράκια, μαρμελάδες ή σαπούνια, διακοσμήστε τα με έναν φιόγκο και χαρίστε τα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

μετατρέψτε τα σε τάπερ

Η αποθήκευση τροφίμων σε βάζα δεν είναι μόνο για τα ντουλάπια της κουζίνας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να αποθηκεύσετε τρόφιμα, όπως σάλτσες, σούπες και σαλάτες, στο ψυγείο.

- Διαφήμιση -