7 τροφές που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη

Όλοι έχουμε συνηθίσει να καταψύχουμε τα τρόφιμα. Ακόμα όμως κι αν έχουμε ετοιμάσει κάποιο ιδιαίτερο πιάτο, ετοιμάζουμε λίγο παραπάνω και το καταψύχουμε. Βέβαια υπάρχουν και οι παγοθήκες, που δεν προορίζονται μόνο για την παρασκευή πάγου. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να καταψύξουμε φαγητά και να τα έχουμε έτοιμα όποτε τα χρειαστούμε! Θα σας παρουσιάσω 7 τροφές που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη!

- Διαφήμιση -

γιαούρτι

Προσθέστε το γιαούρτι της αρεσκείας σας στο τμήμα με τα παγάκια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε ένα τέλειο smoothie φρέσκων φρούτων χωρίς να προσθέσετε πάγο.

Μια πρακτική εναλλακτική είναι να ετοιμάσετε κύβους γιαουρτιού, μετά να τους αφαιρέσετε και να τους αποθηκεύσετε σε σακούλα κατάψυξης, πάντα με την αναλυτική ετικέτα. Το γιαούρτι που θα καταψυχθεί πρέπει να είναι φρέσκο, διαφορετικά μπορεί να είναι ήδη ξινό. Οι παγωμένοι κύβοι γιαουρτιού είναι επίσης πολύ κατάλληλοι ως συμπλήρωμα στην προετοιμασία ενός γλυκού για προετοιμασία στο φούρνο.

κρασί

Τα μπουκάλια κρασιού που τοποθετούνται στο τραπέζι για ένα σημαντικό δείπνο κάποιες φορές δεν τα πίνουμε εντελώς. Γιατί να σπαταλάτε το νέκταρ των θεών; Ρίξτε το στη παγοθήκη και κρατήστε το έτσι. Όταν χρειάζεται, είναι κατάλληλο για μαγείρεμα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε άλλα μπουκάλια ή για να φτιάξετε σανγκρία με πολλά φρέσκα φρούτα.

λεμόνι

Αφού στύψουμε το λεμόνι και αφαιρέσουμε όλα τα κουκούτσια, παγώνουμε το χυμό λεμονιού στην παγοθήκη. Είναι τέλειο για να το προσθέσετε στο επιτραπέζιο νερό για ένα σούπερ ποτό που σβήνει τη δίψα. Επίσης είναι η τελευταία τάση για την υγεία να πίνετε ένα ποτήρι νερό και λεμόνι κάθε μέρα.

μαύρη σοκολάτα

Όποιος ψήνει κέικ μαύρης σοκολάτας γνωρίζει από καιρό ότι είναι καλύτερο να διατηρείται η σοκολάτα στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν την τρίψει. Η σοκολάτα έχει την κακή συνήθεια να λιώνει ανάμεσα στα δάχτυλά σας, αλλά μόλις παγώσει είναι ευκολότερο να τρίβεται.

φράουλες και σοκολάτα

Άλλη μια μικρή απόλαυση για απαιτητικούς ουρανίσκους. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στο μεταξύ πλένετε και στεγνώνετε καλά τις φράουλες. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μπολ και τοποθετούμε μέσα μια φράουλα. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση αν είναι πολύ μεγάλες. Αυτά τα νόστιμα και συναρπαστικά ζελέ θα είναι μια συναρπαστική έκπληξη για όλους.

βρεφικές τροφές

Οι μαμάδες γνωρίζουν ότι η προετοιμασία ζωμού λαχανικών για νεογέννητα απαιτεί χρόνο και υπομονή. Αλλά αυτά τα δύο πράγματα δεν είναι πάντα διαθέσιμα. Στη συνέχεια, για κάθε ενδεχόμενο, ετοιμάστε το ζωμό που χρησιμοποιείτε πιο συχνά σε μεγαλύτερες ποσότητες από το συνηθισμένο, για παράδειγμα καρότα, πατάτες και σέλινο, με ή χωρίς κρέας. Ανακατεύουμε τα πάντα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Παγώστε το σπιτικό σας «κύβο μπουγιόν» σε φορμάκια πάγου και χρησιμοποιήστε το όταν το χρειάζεστε. Το γεύμα σας θα είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν.

σκόρδο και τζίντζερ

Ο συνδυασμός των ιδιοτήτων του σκόρδου και του τζίντζερ φαίνεται να είναι ελιξίριο μακροζωίας. Από την μία, το σκόρδο είναι αντιφλεγμονώδες, φυσικό αντιβιοτικό, αντιυπερτασικό και απολυμαντικό. Το τζίντζερ, από την άλλη πλευρά, προάγει την πέψη, ανακουφίζει από τη ναυτία και τον έμετο, βοηθά στα κρυολογήματα και ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις, για να αναφέρουμε μερικά. Το να τους φέρεις κοντά σημαίνει βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Αρχικά ψιλοκόψτε το σκόρδο και το τζίντζερ, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι και παγώστε τα. Έτσι μπορείτε να το έχετε πάντα στο χέρι όταν το χρειάζεστε για ένα γρήγορο έγχυμα ή τσάι από βότανα. Πίνετε τακτικά για δεκαπέντε ημέρες, ένα έγχυμα σκόρδου και τζίντζερ, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

- Διαφήμιση -