6 τρόποι για να απομακρύνουμε τα περιστέρια από το μπαλκόνι και την ταράτσα

Η Άνοιξη ήρθε, τα λουλούδια άνθισαν, η ημέρα μεγάλωσε πλέον και είμαστε σίγουρα όλοι μας σε πολύ καλύτερη διάθεση. Σίγουρα όμως δεν μας προβληματίζει κάτι; Μήπως κάθε τέτοια εποχή έχουμε πρόβλημα με τα πουλιά στην ταράτσα και στο μπαλκόνι μας; μήπως δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας ή την παρέα με τους φίλους διότι έχει γίνει κατάληψη από περιστέρια ή από γλαρόπουλα; Ειδικά στις πόλεις το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν έχει και θάλασσα…ακόμη μεγαλύτερο…Πιστέψτε με!

- Διαφήμιση -

Προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα πουλιά και δεν τα καταφέρνετε; έχετε βαρεθεί να καθαρίζετε τις βρομιές τους και την επόμενη ημέρα ξανά τα ίδια;

Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα πουλιά στο μπαλκόνι αλλά και την ταράτσα μας.

Μέθοδοι για να τρομάξετε τα περιστέρια

Είναι διασκεδαστικό να ταΐζετε ένα ή δύο περιστέρια στο πάρκο με ψίχουλα ή δολώματα, αλλά δεν είναι τόσο διασκεδαστικό να περιστρέφετε γύρω από το σπίτι σας με κοπάδια. Χωρίς τη χρήση βίαιων ή επικίνδυνων τεχνικών, σας παρουσιάζουμε μεθόδους εκφοβισμού περιστεριών που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

1. Χρησιμοποιήστε παλαιά CD

Ναι, το γνωρίζουμε πως είναι πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς από εμάς. Είναι όμως αποτελεσματική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε αυτά τα CD μαζί και να τα κρεμάσετε σε ορατό μέρος. Με την αντανάκλαση που κάνουν τα CD διώχνουν τα πουλιά διότι με το φως του ήλιου ενοχλούνται.

2. Νερό και μπαχαρικά

Σε κανένα πουλί δεν αρέσουν τα πικάντικα πράγματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρύνετε λοιπόν τα πουλιά είναι να ψεκάσετε ένα πικάντικο υγρό στις γωνίες της ταράτσας ή του μπαλκονιού σας. Κάνοντας αυτό, δεν τους δηλητηριάζετε και μόλις μυρίσουν το μπαχαρικό, δεν πλησιάζουν πλέον στο σπίτι σας.

Πώς όμως θα προετοιμάσετε λοιπόν αυτό το σπιτικό μείγμα; Είναι απλό! Βάλτε σκόνη τσίλι, πιπέρι καγιέν ή οποιοδήποτε άλλο ζεστό μπαχαρικό σε ένα μπολ. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε αυτό το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το όπου φωλιάζουν τα περιστέρια.

3. Ψεύτικα πουλιά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρυνθούν τα περιστέρια είναι να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα πουλιά. Δεν είναι πολύ ακριβά και κρατούν τα πουλιά μακριά, επειδή τα εμποδίζουν να περπατούν στην επιφάνεια. 

4. Πλαστικές κουκουβάγιες και κοράκια

Γνωρίζατε ότι τα περιστέρια κυρίως φοβούνται κουκουβάγιες και κοράκια; Αγοράστε ένα παιχνίδι από πλαστικό με τη μορφή κουκουβάγιας ή κορακιού.

Ορισμένα μοντέλα παιχνιδιών πουλιών μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους με τον άνεμο, τα μάτια τους να αντανακλούν και να λάμπουν ή να κάνουν έναν ήχο σαν πραγματικό πουλί!

5. Ασημένια αντικείμενα

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πάρα πολλά CD στο σπίτι! Χρησιμοποιήστε άλλα αντικείμενα που αντανακλούν και δημιουργούν παραπάνω φως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη ή ακόμα και ασημένια μπαλόνια. Ο στόχος είναι να παραχθεί ένα έντονο φως που δεν αρέσει στα πουλιά.

6. Νερό

Η τελευταία μέθοδος για την οποία θα μιλήσουμε για να απομακρύνουμε τα πουλιά είναι να εγκαταστήσουμε ένα σιντριβάνι ή να δημιουργήσουμε μια κατασκευή για να ψεκάζουμε περιοδικά νερό. Το νερό θα τους τρομάξει, γιατί δεν τους αρέσει καθόλου το νερό.

Tip: Σας συνιστούμε να μην αφήνετε φαγητό έξω εάν θέλετε να κρατήσετε τα πουλιά μακριά από το σπίτι σας. Και νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Μην ταΐζετε περιστέρια σε καμία περίπτωση!

- Διαφήμιση -