6 τρόποι για να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τις κατσαρίδες

Αν ζείτε σε πόλη τότε είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις κατσαρίδες. Όχι ότι στα χωριά δεν υπάρχουν, αλλά στις πόλεις εξαιτίας των υπονόμων είναι πολύ περισσότερες και σαφώς και ενοχλητικές.  

- Διαφήμιση -

Πότε έχουμε κατσαρίδες στο σπίτι και τι μπορούν να προκαλέσουν

Όταν δεν τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας στο σπίτι, όταν τα δοχεία τροφίμων αφήνονται ανοιχτά, όταν υπάρχουν κατσαρίδες στις κατοικίες των γειτόνων, όταν υπάρχει ένα παλιό ακατοίκητο κτίσμα κοντά στο σπίτι μας, όταν δεν καθαρίζονται τα φρεάτια τότε οι κατσαρίδες μπορούν να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν, δημιουργώντας πρόβλημα στην υγιεινή του σπιτιού μας αλλά και άλλες παρενέργειες. Οι κατσαρίδες εισέρχονται συχνά στα σπίτια για να αναζητήσουν φαγητό και νερό.  Επειδή οι κατσαρίδες μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια, μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες και αλλεργίες στον άνθρωπο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες πριν φτάσουν στην περίοδο της αναπαραγωγής. Αλλά που να ξέρετε πότε είναι αυτή η περίοδος;  

Είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες χωρίς χημικά φάρμακα;

Πάμε λοιπόν να δούμε τους τρόπους.

1. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Η μαγειρική σόδα αποτρέπει την αναπαραγωγή κατσαρίδων και την είσοδο τους στο σπίτι. Για να αυξηθεί η επίδραση της μαγειρικής σόδας, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με ζάχαρη. Οι κατσαρίδες λατρεύουν τη ζάχαρη. Όταν προστίθεται ζάχαρη στη μαγειρική σόδα, οι κατσαρίδες μπορούν να παγιδευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υλικά

Μαγειρική σόδα

Ζάχαρη άχνη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Αναμείξτε 1 κουταλάκι άχνης και 3 κουταλάκια μαγειρικής σόδας. (Η αναλογία ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που θα χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε 3 φορές την ποσότητα της μαγειρικής σόδας έναντι της άχνης). Πασπαλίστε αυτό το μείγμα σε μέρη όπου βλέπετε κατσαρίδες μέσα στο σπίτι σας. Καλό είναι να φοράτε πάντα γάντια κατά την προετοιμασία του μείγματος. Αφού τοποθετήσετε το μείγμα σε μέρη όπου υπάρχουν κατσαρίδες, πλύνετε καλά τα χέρια σας και απολυμάνετε τα.

2.  ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

Είναι μια από τις φυσικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή των κατσαρίδων.

Υλικά

1 λευκό κρεμμύδι

4 ποτήρια νερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόκκινο πιπέρι

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε 4 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε. Προσθέστε το πιπέρι σε σκόνη μαζί με το μείγμα από το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφαιρέστε το βραστό μείγμα από την κουζίνα και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε αυτό το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσδιορίστε τα μέρη που επισκέπτονται οι κατσαρίδες και ψεκάστε τα. Εάν δεν υπάρχει μπουκάλι ψεκασμού ή αν δεν μπορείτε να το βρείτε, πάρτε ένα πανί και βρέξτε το με το μείγμα. Στραγγίξτε καλά το πανί ώστε να μην έχει πολύ νερό και σκουπίστε τα μέρη όπου ‘ταξιδεύουν’ οι κατσαρίδες.

3.  Κακάο, αλεύρι και μαγειρική σόδα

Υλικά

2 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

4 κουταλιές μαγειρική σόδα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίστε αυτό το μείγμα σε μέρη όπου κυκλοφορούν οι κατσαρίδες. Χρησιμοποιείτε πάντα γάντια κατά την προετοιμασία του μείγματος. 

4. ΚΑΦΕΣ

Υλικά

Κάποιος αλεσμένος καφές

Λίγο νερό

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η μυρωδιά του αλεσμένου καφέ θα προσελκύσει κατσαρίδες. Ανακατέψτε τον αλεσμένο καφέ με το νερό και κάντε το ένα μείγμα.  Βάλτε αυτή τη ζύμη σε μικρά δοχεία. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτά τα δοχεία σε μέρη όπου κυκλοφορούν οι κατσαρίδες. 

5. ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

Το φύλλο δάφνης είναι ένα από τα πιο φυσικά φυτά που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή των κατσαρίδων από το παρελθόν έως σήμερα. Λόγω της μυρωδιάς του, καταστρέφει τις κατσαρίδες.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περάστε 1 χούφτα φύλλα δάφνης μέσα από το μπλέντερ. Θα γίνει σκόνη. Πασπαλίστε αυτή τη σκόνη σε μέρη όπου υπάρχουν κατσαρίδες. Οι κατσαρίδες που έρχονται και μυρίζουν φύλλα δάφνης θα εξοντωθούν.

6.  ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι βραστές πατάτες και τα πρόσθετα συστατικά είναι επίσης ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες.

Υλικά

3-4 βραστές πατάτες

Ζάχαρη άχνη

Λίγο λάδι

Μαγειρική σόδα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Πρώτα, βράζουμε τις πατάτες. Μπορείτε να αυξήσετε τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την ποσότητα κατσαρίδων στο σπίτι σας. Στη συνέχεια αναμείξτε τις βραστές πατάτες, το λάδι, την ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Αναμείξτε καλά το μείγμα. Δημιουργήστε μικρές μπάλες από αυτό το μείγμα και τοποθετήστε τες στα σημεία όπου έχετε κατσαρίδες μέσα στο σπίτι σας.  Μετά από 15 μέρες επαναλάβετε την ίδια διαδικασία προκειμένου να απαλλαγείτε οριστικά από τις κατσαρίδες.

Πηγή άρθρου: biservis.com

- Διαφήμιση -