Θέλετε να έχετε ένα όμορφο, περιποιημένο και ιδιαίτερο μπαλκόνι στο οποίο θα χαίρεστε να περνάτε τον χρόνο σας, θα ξεφύγετε από το άγχος της καθημερινότητας, να πίνετε το καφεδάκι σας το πρωί, να κάθεστε με φίλους να πίνετε το ποτάκι σας το βραδάκι; Ε τότε αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Για να έχετε ένα όμορφο μπαλκόνι σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε αρκετές μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Εάν λοιπόν έχετε λοιπόν μπαλκόνι, είτε μικρό είτε μεγάλο τότε σίγουρα είστε τυχεροί. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι; Ας ρίξουμε μια ματιά μαζί…

Μην αφήνετε άδειους τους τοίχους

μπαλκόνι-διακόσμηση-1

Μην παραμελείτε τους τοίχους του μπαλκονιού σας. Τα αξεσουάρ, τα ράφια, οι γλάστρες ή οι κάθετοι κήποι που θα τοποθετήσετε στους τοίχους θα δημιουργήσουν μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας. Επίσης, εάν έχετε ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι τοποθετημένο στον τοίχο.

Πέργκολες ή ομπρέλες στο μπαλκόνι

μπαλκόνι-διακόσμηση-2

Εάν έχετε μπαλκόνι με άφθονο ήλιο εκμεταλλευτείτε το. Μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο που περνάτε στο μπαλκόνι χρησιμοποιώντας πέργκολες ή ομπρέλες. Οι πέργκολες ή οι ομπρέλες θα φαίνονται πολύ κομψές στο μπαλκόνι σας και θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο.

Γλάστρες, γλάστρες …

μπαλκόνι-διακόσμηση-3

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε επιπλέον χρώμα και ομορφιά στο μπαλκόνι μας είναι οι γλάστρες…. Οι γλάστρες είναι απαραίτητες για ένα μπαλκόνι… Πρέπει σίγουρα να τοποθετήσετε κομψές γλάστρες στο μπαλκόνι σας με πολύχρωμα λουλούδια και φυτά. Εάν το μπαλκόνι σας είναι μεγάλο, οι μεγάλες γλάστρες θα φαίνονται εξαιρετικά κομψές. 

Άνεση

μπαλκόνι-διακόσμηση-4

Εάν πρόκειται να κάνετε το μπαλκόνι σας ένα μέρος αναψυχής, μην συμβιβάζεστε ποτέ στην άνεση. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια, ή ακόμα και αιώρες ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκονιού σας… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε θα αυξήσει την άνεσή σας στο μπαλκόνι σας.

Φωτισμός

μπαλκόνι-διακόσμηση-5

Μην ξεχνάτε τα στοιχεία φωτισμού για την ομορφιά του μπαλκονιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απλίκα (φωτιστικό τοίχου) κήπου στον τοίχο του μπαλκονιού σας και να τοποθετήσετε πολλά φανάρια και κεριά. Ο φωτισμός θα φαίνεται αρκετά κομψός ενώ απολαμβάνετε το ποτό ή την παρέα σας το βράδυ στο μπαλκόνι.