Ένα μπλέντερ πάγκου είναι μια από τις πιο ευέλικτες συσκευές στην κουζίνα σας. Μπορείτε να φτιάξετε οτιδήποτε: από smoothies και ροφήματα μέχρι χούμους, σούπες, ακόμα και ομελέτα. Τα μπλέντερ σάς επιτρέπουν να πειραματιστείτε με νέες τεχνικές και να κάνετε τις δικές σας συνταγές. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ που ίσως δεν τους γνωρίζετε!
ομελέτα
Για να φτιάξετε μια ομελέτα, προσθέστε 2 αυγά, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα, αλάτι και πιπέρι στο βάζο του μπλέντερ σας. Ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα να γίνει αφρός. Εν τω μεταξύ, λιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό τηγάνι. Γυρίστε προσεκτικά το μείγμα των αυγών χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μέχρι να δέσει. Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τσένταρ πάνω από τα αυγά. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει για άλλα 30 δευτερόλεπτα και σερβίρουμε αμέσως.
κρέμα σαντιγί
Δοκιμάστε το μπλέντερ για σπιτική σαντιγί. Για να την φτιάξετε, ρίξτε 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα στο βάζο του μπλέντερ και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για 15 έως 20 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές μπάλες. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 15 με 20 δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει
κομποστ
Τοποθετήστε τα υπολείμματα φαγητού σας στο μπλέντερ, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνοχή. Πάρτε το βάζο του μπλέντερ στον κήπο και ακολουθήστε τους απλούς κανόνες και τα βήματα για την κομποστοποίηση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνουν σπόροι ή σκληρά υλικά στο μπλέντερ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη λεπίδα.
αλεσμένος καφές
Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ σας για να αλέσετε γρήγορα και εύκολα όλους τους κόκκους καφέ στην επιθυμητή υφή. Ή, ανακατέψτε τα μπαχαρικά σας σε ένα μπλέντερ για να αρωματίσετε τα κρέατά σας. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου και μάραθου και 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι στο βάζο του μίξερ σας. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι τα μπαχαρικά να έχουν μια χοντρή υφή, περίπου ένα λεπτό. Αυτό θα κάνει περίπου 1/2 φλιτζάνι και μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις μήνες.
πέστο
Το σπιτικό πέστο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα βοτάνων. Μπορείτε να προσθέσετε τη σάλτσα που θα ετοιμάσετε με ζυμαρικά (ζεστά ή κρύα), σάντουιτς ή την αγαπημένη σας απλή σαλάτα.
σάλτσα ντομάτας
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εφοδιαστείτε με ντομάτες είναι να τις πολτοποιήσετε και να τις κάνετε πουρέ στο μπλέντερ, στη συνέχεια να τις βάλετε σε βράση και να τις γεμίσετε σε βάζα όσο είναι ζεστές. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο δοχείο αποθήκευσης στην κατάψυξη για 6 μήνες.
ποτά
Η πιο κοινή χρήση του μπλέντερ είναι η παρασκευή ποτών. Γεμίστε τα φρούτα που θέλετε στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα με νερό ή γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε πάγο για να ετοιμάσετε τέλεια ροφήματα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.