15 χρήσιμες πρακτικές ιδέες για να φτιάξετε λαχανόκηπους με τσιμεντόλιθους

Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν είναι οργανωμένα εκ των προτέρων. Και στον κήπο μας, σίγουρα η οργάνωση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα. Πρώτα από όλα, καλό είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων πώς θα φτιάξετε τον κήπο, τι διαστάσεις θα επιλέξετε, τι λαχανικά θα φυτέψετε, αλλά και πού θα τα τοποθετήσετε. Κάντε μια λίστα με τα απαραίτητα υλικά και αγοράστε ό,τι χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε. Αρχικά, επιλέξτε τα λαχανικά που θέλετε να φυτέψετε. Είτε μιλάμε για ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, φασόλια, συμπεριλαμβάνετε εκείνα τα λαχανικά που θα σας προσφέρουν πάντα φρέσκο ​​φαγητό εποχής.

- Διαφήμιση -

Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στη συσκευασία για να δώσετε στα λαχανικά σας τη θερμοκρασία, το νερό και το φως που χρειάζονται. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο για όλα τα λαχανικά που θέλετε να φυτέψετε, καλύτερα να επιλέξετε την κατασκευή ενός κάθετου κήπου. Επιπλέον, ορισμένα φυτά δίνουν πιο πλούσια σοδειά αν φυτευτούν κάθετα.

Ανάλογα με τα λαχανικά που θα επιλέξετε, ο λαχανόκηπος θα πρέπει να τοποθετείται στον ήλιο, σε μερική σκιά ή μακριά από τον άνεμο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μέρος όπου ο ήλιος φτάνει τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα. Έτσι, θα μπορείτε να απολαύσετε έναν κήπο με όμορφα, φρέσκα και νόστιμα λαχανικά. Μία από τις πρακτικές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν λαχανόκηπο, είναι η χρήση τσιμεντόλιθων! Θα σας παρουσιάσω 15 χρήσιμες πρακτικές ιδέες για να φτιάξετε λαχανόκηπους με τσιμεντόλιθους!

- Διαφήμιση -