23 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με ξύλινες κούνιες

Μια κούνια κήπου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συνηθισμένα έπιπλα κήπου: προσφέρει ώρες χαράς και ξεκούρασης, ακόμη και αναμνήσεις σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο που περνάτε εκεί. Ένα τέτοιο κομμάτι θα ταιριάζει εύκολα με κάθε στυλ και χώρο και μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σχέδιο και την εμφάνισή του όσο θέλετε. Θα σας παρουσιάσω 23 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με ξύλινες κούνιες!

- Διαφήμιση -

τι κούνια κήπου να επιλέξετε

Μια κούνια κήπου μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικά: από μια κλασική κούνια για παιδιά έως ένα άνετο αιωρούμενο κρεβάτι, καρέκλα ή πάγκο. Σκεφτείτε τον χώρο που έχετε για να κατανοήσετε το μέγεθος της κούνιας σας: θα είναι μια καρέκλα ή ένα πραγματικό κρεβάτι; Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να τοποθετούν μια κούνια στη βεράντα, άλλοι επιλέγουν ένα δέντρο στον κήπο τους και την κρεμούν εκεί για να δημιουργήσουν αυτό το μυστικό εφέ κήπου. Μόλις επιλέξετε ένα σημείο, ρίξτε μια ματιά στο στυλ του εξωτερικού σας χώρου για να καταλάβετε τι είδους κούνια πρόκειται να αγοράσετε ή να φτιάξετε. Οι περισσότερες από τις κούνιες που μπορείτε να αγοράσετε είναι ξύλινες και μπορείτε επίσης να φτιάξετε εύκολα μια κούνια από αυτό το υλικό, οπότε ας μάθουμε μερικά από τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα προτού το κάνετε.

πλεονεκτήματα ξύλινης κούνιας

Οι ξύλινες κούνιες προσφέρουν ένα αισθητικά ευχάριστο αποτέλεσμα καθώς έχουν μια φυσική εμφάνιση που συνδυάζεται εύκολα με τα δέντρα και άλλα χαρακτηριστικά της αυλής σας. Τα σετ ξύλινης κούνιας μπορούν επίσης να προσαρμοστούν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία και η δυνατότητα να τα βάψετε ώστε να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά της αυλής σας επιτρέπει μια εμφάνιση που είναι εύκολη στα μάτια.

Οι ξύλινες κούνιες έχουν επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν σκοπεύετε να γίνετε δημιουργικοί με ένα έργο DIY. Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον ξυλεία από οποιοδήποτε κατάστημα και μπορείτε να φτιάξετε πρόσθετα αξεσουάρ όπως σας ταιριάζει.

Το ξύλο δεν συλλαμβάνει τη θερμότητα τόσο εύκολα και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος σκουριάς, που μπορεί να μεταφέρει επιβλαβείς ασθένειες όπως ο τέτανος.

μειονεκτήματα ξύλινης κούνιας

Τα σετ ξύλινης κούνιας έχουν υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων σε σύγκριση με τα μεταλλικά σετ, ειδικά όταν εμπλέκονται πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως τσουλήθρες, ράβδοι και πύργοι.

Το επιπλέον κόστος των ξύλινων κουνιών δεν σταματά στην αρχική αγορά, ωστόσο. Οι κούνιες ξύλου απαιτούν περισσότερη συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής βαφής ή χρώσης για να διασφαλιστεί ότι το ξύλο διατηρεί την ποιότητά του σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι κούνιες κήπου από ξύλο μπορεί επίσης να απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο αρχικής εγκατάστασης λόγω της συνολικής πολυπλοκότητάς τους, κοστίζοντας λίγο περισσότερο χρόνο.

μια μαύρη καμάρα με ένα παγκάκι, με μαξιλάρια και κουβέρτες, μερικά λουλούδια και πράσινο τριγύρω

μια ροζ κληματαριά, μια ξαπλώστρα και μια κρεμαστή καρέκλα σε αλυσίδα και πλούσια ροζ άνθη που σκαρφαλώνουν

ένα κρεμαστό ανάκλιντρο με παλέτα με φωτεινά κλινοσκεπάσματα

ένα μαύρο πλαίσιο κληματαριά με κρεμαστό πάγκο, λευκά μαξιλάρια και πράσινο από πάνω για έναν μοντέρνο ή σκανδιναβικό χώρο

ένας υπέροχος υπαίθριος χώρος με σκούρο σκελετό με αιωρούμενο ανάκλιντρο και μαξιλάρια και καλάθια με λουλούδια

ένα μαύρο πλαίσιο με ένα πράσινο κρεμαστό πάγκο και φωτεινά λουλούδια που περιλαμβάνουν λουλούδια που κρέμονται στο πλαίσιο

ένας κλασικός κρεμαστός πάγκος για έναν ρουστίκ ή απλά μοντέρνο χώρο

μια σκούρα πράσινη κληματαριά με κρεμαστή καρέκλα και μαξιλάρια, πρασινάδες σε γλάστρες και άνθη

ένα ξύλινο δάπεδο με ξαπλώστρες, μια ροζ κούνια, μερικά λουλούδια, φώτα και ένα πουφ

μια DIY κούνια στο πράσινο με φωτεινά μαξιλάρια

ένας μεγάλος αιωρούμενος πάγκος με μαξιλάρια τοποθετημένα σε μια πέργκολα κάτω από μια στέγη, που περιβάλλεται με φανάρια και λουλούδια

ένα υπέροχο υπαίθριο αιωρούμενο ανάκλιντρο σε ρουστίκ στυλ, με πολλά μαξιλάρια και φώτα πάνω του

ένα μοντέρνο ξύλινο δάπεδο με ένα πλαίσιο και μια μίνιμαλ κούνια, ένα βοηθητικό τραπέζι και λίγη πρασινάδα

ένα κρεμαστό ανάκλιντρο στο δέντρο, με κόκκινα και λευκά κλινοσκεπάσματα

ένας σκελετός με πλούσια βαφή και μια κουνιστή καρέκλα στην αλυσίδα

ένας ρουστίκ χώρος με μια κληματαριά διακοσμημένη με φώτα, ένα ανάκλιντρο με λευκή παλέτα με μαξιλάρια

ένας απλός ρουστίκ ξύλινος πάγκος κρεμασμένος σε ένα πλαίσιο

ένας μικρός και minimal πάγκος κρεμασμένος στην αλυσίδα

ένα πλαίσιο κληματαριάς με ένα κρεμασμένο κυρτό κάθισμα και μαξιλάρια

μια κληματαριά με ένα κρεμαστό παγκάκι για έναν ρουστίκ κήπο

ένα πλαίσιο με μια κρεμαστή καρέκλα και μαξιλάρια ταιριάζει σε έναν μοντέρνο ή σύγχρονο χώρο

ένα δέντρο διακοσμημένο με φώτα και περιτριγυρισμένο από λουλούδια, συν μια κούνια

μια λευκή κληματαριά καλυμμένη με πράσινο, με έναν αιωρούμενο vintage πάγκο

- Διαφήμιση -