4 φυσικές μέθοδοι για να κάνετε τα λευκά ρούχα σας ακόμη πιο λευκά

Όλες οι νοικοκυρές σίγουρα όταν πλένουμε λευκά ρούχα θέλουμε να βγαίνουν όσο το δυνατόν πιο λευκά. Τα λευκά ρούχα όμως χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ανεξάρτητα από την προσοχή που δίνετε, μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν λεκέδες στα λευκά ρούχα από το πρώτο κιόλας πλύσιμο. Η λεύκανση, η οποία προτιμάται συχνά για να κάνει τα ρούχα πιο λευκά, μπορεί να βλάψει τα ρούχα σας σε μακροχρόνια χρήση. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές μέθοδοι για να κάνουν τα ρούχα σας πιο αστραφτερά και φωτεινά. 

- Διαφήμιση -

Χάρη στις μεθόδους που θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να έχετε λευκά και φωτεινά ρούχα, σαν να είναι καινούρια!

Προσθέστε ξύδι στο μαλακτικό του πλυντηρίου

Το λευκό ξύδι, το οποίο είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φυσικά υλικά στον καθαρισμό του σπιτιού, προτιμάται επίσης συχνά στον καθαρισμό του πλυντηρίου. Η επίδραση του λευκού ξυδιού είναι αισθητή, ειδικά όταν πρόκειται για λευκά είδη. Το λευκό ξύδι, το οποίο διασφαλίζει ότι οι λεκέδες στα ρούχα σας αφαιρούνται φυσικά και τα λευκά εμφανίζονται πιο φωτεινά, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό σε μόνιμους λεκέδες και ανεπιθύμητες οσμές.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το χρώμα των λευκών σας ρούχων και ακόμη και να αυξήσετε τη φωτεινότητά τους με ξύδι είναι αρκετά απλά.

 1. Προσθέστε μισό καπάκι λευκού ξιδιού στο χώρο του μαλακτικού.
 2. Προσθέστε απορρυπαντικό πλυντηρίου με αποτελεσματική δύναμη απομάκρυνσης λεκέδων ακόμη και σε σύντομο πρόγραμμα.
 3. Πλύνετε στο συνηθισμένο πρόγραμμα.

ΔΏΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΕ ΑΥΤΆ

 • Πριν πλύνετε τα ρούχα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις οδηγίες στις ετικέτες τους και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού.
 • Φροντίστε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού.
 • Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν ή μέθοδο καθαρισμού, ελέγξτε εάν βλάπτει το ύφασμα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του ρούχου σας.

Μουλιάστε τα λευκά ρούχα με νερό λεμονιού πριν το πλύσιμο

Χάρη στο αντιβακτηριακό του χαρακτηριστικό, το λεμόνι με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς όπως ο καθαρισμός του σπιτιού, του δέρματος και των μαλλιών. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη δύναμη του λεμονιού για να κάνετε τα λευκά ρούχα σας φωτεινότερα. Πάμε να δούμε λοιπόν τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε:

 1. Προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού σε βραστό νερό.
 2. Βυθίστε τα λευκά ρούχα σε βραστό νερό με φέτες λεμονιού για 1 ώρα.
 3. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στις ετικέτες τους.

Αυτή η απλή μέθοδος θα κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται λευκά και πιο φωτεινά .

Μαγειρική Σόδα

Ένα άλλο φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται συχνά στον καθαρισμό, στα χαλιά, στις κουρτίνες και στον καθαρισμό της κουζίνας, καθώς επίσης παίζει εξαιρετικά αποτελεσματικό ρόλο στον καθαρισμό των πλυντηρίων. Για να αποκτήσουν τα λευκά ρούχα σας μια πιο φωτεινή εμφάνιση δοκιμάστε το.

 1. Βάλτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε 4 λίτρα νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά.
 2. Τοποθετήστε τα λευκά σας ρούχα σε αυτό το μείγμα για 8 περίπου ώρες.
 3. Στη συνέχεια, πλένετε τα λευκά ρούχα σας στο προτιμώμενο πρόγραμμα του πλυντηρίου ρούχων.

Χάρη στη φυσική δύναμη της μαγειρικής σόδας, τα λευκά ρούχα σας θα λάμπουν!

Λευκά ρούχα που στεγνώνουν στο φως του ήλιου είναι πιο φωτεινά!

Παρόλο που τα στεγνωτήρια είναι ένα από τα τεχνολογικά προϊόντα που κάνουν ευκολότερη την καθημερινή ζωή μας, οι κλασικές μέθοδοι στεγνώματος είναι σε αρκετές περιπτώσεις πιο αποτελεσματικές. Ακόμα κι αν έχετε στεγνωτήριο, είναι ιδανικό να κρεμάσετε τα ρούχα, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού. Επιπλέον, το φως του ήλιου κάνει τα λευκά ρούχα σας να φαίνονται ακόμη πιο λευκά και καθαρά. Χάρη στο φως του ήλιου που επιτρέπει στα ρούχα σας να στεγνώνουν γρήγορα, τα λευκά ρούχα σας έχουν μια εντυπωσιακή λάμψη.  

Εάν θέλετε τα λευκά ρούχα σας να παραμένουν λευκά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφύγετε πάντα τα πλύσιμο μαζί με ρούχα διαφορετικού χρώματος και πλένετε πάντα το λευκό ξεχωριστά.

- Διαφήμιση -