Νομίζετε ότι το πλυντήριο πιάτων σας είναι καθαρό επειδή πλένει και γυαλίζει τα πιάτα και τα ποτήρια; Όχι φυσικά, είναι κι αυτό ένα από τα μέρη που μαζεύει πολλούς μικροοργανισμούς και λίπη. Τα τρόφιμα που πέφτουν από τα πιάτα μας κάθονται στον πάτο και από την υγρασία γίνονται μικροοργανισμοί. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να αερίζετε σωστά το πλυντήριό σας μετά από κάθε πλύση και να το καθαρίζετε τακτικά, έτσι ώστε να αντέξει και περισσότερα χρόνια.

Τι πρέπει να κανετε:

  1. Να καθαρίζετε το φίλτρο. Αφου το βγάλετε από την θέση του, βυθίστε το σε ζεστό νερό και σαπουνήστε καλά.
  2. Να καθαρίζετε συχνά το λάστιχο της πόρτας διότι μαζεύει λίπη και άλατα. Μπορείτε να καθαρίσετε με ένα πανάκι ή μια οδοντόβουρτσα ψεκασμένη με υγρό για άλατα.
  3. Να καθαρίζετε μια στο τόσο τους ψεκαστήρες νερού. Έχουν πάνω κάτι τρυπούλες. Με μια οδοντογλυφίδα να ανοίγετε τις τρυπες που γεμίζουν λίπη.

Για να κάνετε απολύμανση του πλυντηρίου σας και να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές:

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ με λευκό ξύδι στο επάνω ράφι. Μην βάλετε τίποτα άλλο μέσα, κλείστε την πόρτα και βάλτε το άδειο πλυντήριο πιάτων στην ρύθμιση με το πιο καυτό νερό.
  2. Αφότου ολοκληρωθεί αυτό, πασπαλίστε μια χούφτα μαγειρική σόδα στον πάτο του πλυντηρίου πιάτων. Κλείστε την πόρτα αφήστε για μια νύχτα και ξαναβάλτε να τρέξει το ίδιο πρόγραμμα με πριν.