Ποιο είναι το σωστό πλύσιμο για το πάπλωμα μας

Ένα από τα προβλήματα για αρκετές νοικοκυρές είναι το πλύσιμο του παπλώματος. Το πρόβλημα δεν είναι η δυσκολία του πλυσίματος αλλά ο όγκος του παπλώματος και κυρίως μην κάνουμε κάποια ζημιά στο πάπλωμα! Θα σας δώσουμε λοιπόν συμβουλές για να πλύνετε σωστά το πάπλωμά σας!

- Διαφήμιση -

Φυσικά, δεν το πλένουμε μόνο όταν αλλάζει η σεζόν ή δεν πλένουμε μόνο την παπλωματοθήκη στην διάρκεια του Χειμώνα. Το σωστό είναι μια φορά τον μήνα να πλένεται όλο το πάπλωμα και κάθε 15 μέρες να αλλάζετε την παπλωματοθήκη. Εσείς όμως πόσο συχνά αλλάζετε παπλωματοθήκη και πλένετε το πάπλωμα σας;

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν πλύνουμε το πάπλωμα είναι να κοιτάξουμε το καρτελάκι και τις οδηγίες πλυσίματος. Επίσης είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε από τι υλικό είναι το πάπλωμα μας έτσι ώστε να ακολουθήσουμε το σωστό πλύσιμο για να μην το καταστρέψουμε.

Η καλύτερη συντήρηση είναι να πάει το πάπλωμα στο καθαριστήριο αλλά όχι ότι δεν γίνεται και στο σπίτι. Για να το πλύνετε στο πλυντήριο χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και χαμηλές στροφές. Θα ήταν καλό να βάλετε το πρόγραμμα με έξτρα στύψιμο γιατί το πάπλωμα είναι φουσκωτό και καμιά φορά δεν στραγγίζεται καλά.

Αν το πάπλωμά σας είναι πουπουλένιο τότε μην το πλύνετε. Τα πούπουλα είναι ζωντανοί οργανισμοί. Ο καλύτερος τρόπος για να μην λερώνετε το πουπουλένιο πάπλωμα είναι να το βάζετε πάντα μέσα σε παπλωματοθήκη έτσι ώστε να την πλένετε όποτε χρειάζεται.

Αν το πάπλωμά σας έχει γέμιση βάτας (που σημαίνει πως είναι πιο οικονομικό και ανθεκτικό) τότε μπορείτε να το πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο. Καλό είναι να το κάνετε στους 40-60 βαθμούς.

Αν το πάπλωμά σας είναι μάλλινο τότε συμπεριφερθείτε του όπως θα κάνατε στα μάλλινα ρούχα σας.

Tip: Βάλτε στον κάδο και 2-3 μπάλες τέννις που θα κρατήσουν το πάπλωμά σας αφράτο.

- Διαφήμιση -