Χρήσιμες συμβουλές για γρήγορο και οικονομικό πλύσιμο πιάτων στο χέρι

Το πλυντήριο πιάτων είναι εργαλείο που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό. Αλλά δυστυχώς για κάποιους είναι πολυτέλεια. Γι’ αυτό και εμείς που πλένουμε τα πιάτα με τα χεράκια μας, καλό είναι να ακολουθήσουμε κάποιες συμβουλές που θα μας διευκολύνουν κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά και θα μας γλυτώσουν χρήματα. Πάμε να τις δούμε μαζί!

- Διαφήμιση -

plysimo piatwn sto xeriΠοτέ με γυμνά χέρια

Πλύσιμο πιάτων στο χέρι χωρίς γάντια, δεν νοείται. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς τα χεράκια σου, είτε με κρύο είτε με ζεστό νερό. Έχε πάντα πρόχειρο ένα ζευγάρι γάντια και “οπλίσου” πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο.

Γέμισε νιπτήρα ή λεκάνη

Αντί να αφήνεις τη βρύση να τρέχει και εσύ να σαπουνίζεις και ξεπλένεις το κάθε πιάτο ξεχωριστά κάνε κάτι άλλο, πιο πρακτικό και σίγουρα πιο οικονομικό. Στην αρχή ξέπλυνε καλά τα πιάτα από τυχόν δύσκολα σημεία και στη συνέχεια βούλωσε τον νιπτήρα ή γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ξεκίνα. Άφηνε τα σαπουνισμένα στην άκρη και στο τέλος ξέπλυνέ τα ένα ένα.

Ζεστό ή κρύο νερό;

Γενικά, ο κανόνας θέλει το ζεστό νερό να καθαρίζει πολύ καλύτερα, πράγμα που είναι και ευνόητο. Υπάρχουν όμως και μερικές περιπτώσεις που φαίνεται ότι το κρύο νερό έχει καλύτερα αποτελέσματα όπως τα σκεύη που περιείχαν γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, αυτά είναι καλύτερο να μουσκεύονται ένα βράδυ πριν ξεπλυθούν τελικά γιατί όλο και μένουν τα σημάδια.

Ξύδι το θαυματουργό

Και φυσικά, και το πλύσιμο στο χέρι το θέλει το ξυδάκι του. Ή μάλλον… ειδικά αυτό! Ρίξε λίγο ξύδι μέσα στο νερό και οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν μεμιάς.

Προσοχή στο σαπούνι

Και για περισσότερη οικονομία θυμήσου να ρίχνεις υγρό σαπούνι όχι κατευθείαν επάνω στο σφουγγάρι, αλλά μέσα στο νερό.

Πηγή: womenonly

- Διαφήμιση -