Φυσικοί και χημικοί τρόποι να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σου

Κατσαρίδες. Ένα μόνιμο πρόβλημα σε πολλά σπίτια. Φυσικοί αλλά και χημικοί τρόποι απώθησής τους για να ξενοιάσετε από αυτές.

- Διαφήμιση -

Τις συναντάμε ως ξανθές αλλά και ως μελαχρινές. Όπως και να έχει, όμορφες δεν τις λες…

Μιλάμε βεβαίως για τις ενοχλητικές και αηδιαστικές για πολλούς κατσαρίδες. Άλλοι τις σκοτώνουν με τα χέρια λες και είναι κανένα κουνούπι, άλλοι πάλι φεύγουν από το σπίτι και καλούν τον άντρα τους για να έρθει να τις σκοτώσει!

Τι προσελκύει τις κατσαρίδες;

– Ζεστό περιβάλλον

Υγρασία

– Σκοτάδι

– Υπολείμματα τροφής

Υπάρχουν τόσο φυσικά όσο και χημικά κατσαριδοκτόνα, το καθένα έχει τη δύναμή του. Κατά βάση όμως το χημικό είναι και πιο αποτελεσματικό, αφού μπορεί η μόλυνση του χώρου από τις κατσαρίδες να είναι εκτεταμένη και η φυσική παρέμβαση να είναι ελλιπής. Πάμε ωστόσο να δούμε και τις δύο εκδοχές:

Φυσικά απωθητικά κατσαρίδων

– Φύλλα δάφνης 

Βράστε μισό λίτρο νερό με μερικά φύλλα δάφνης. Προσθέστε το νερό αυτό, αφού αφαιρέστε τα φύλλα, στον κουβά σφουγγαρίσματος. Προσθέστε κανονικά επιπλέον νερό και απορρυπαντικό και σφουγγαρίστε το σπίτι.

– Αμμωνία

Πασπαλίστε λίγη αμμωνία στις ρωγμές τοίχων από όπου υποψιάζεστε ότι ξετρυπώνουν οι κατσαρίδες.

– Μαγειρική σόδα

Θαυματουργή όπως πάντα, έρχεται και απωθεί τα ενοχλητικά σπονδυλωτά έντομα. Και εδώ πασπαλίζουμε τις ύποπτες περιοχές.

– Ναφθαλίνη

Τοποθετήστε μία-δύο μπίλες ναφθαλίνης στη σχάρα αποχέτευσης στο μπάνιο για να τις κρατήστε μακριά

Χημικά κατσαροδοκτόνα

Σπανίως προτείνουμε χημικές λύσεις, αλλά το πρόβλημα των κατσαρίδων είναι μείζων, οπότε και η αντιμετώπισή του πρέπει να είναι δραστική και αποτελεσματική.

Δεν έχουμε να σας προτείνουμε πολλά χημικά κατσαροδοκτόνα, παρά μόνον ένα, αφού το δοκιμάσαμε πέρσι και φέτος και έχουμε απαλλαγεί τελείως.

katsaridoktono maxforce bayer

Πρόκειται για το MaxForce White IC Gel της Bayer. Κατσαροδοκτόνο επαγγελματικής χρήσης (επομένως θέλει σύνεση στη χρήση του).

maxforce ic katsaridoktono

Θα το βρείτε στο skroutz.gr με μια απλή αναζήτηση, αλλά και σε καταστήματα με παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα. Η τιμή του κυμαίνεται στα 15-25 ευρώ. Αποτελεί δόλωμα-δηλητήριο για τις κατσαρίδες και εφαρμόζεται σε μικρές σταγόνες σε σημεία που πιστέυετε ότι περνούν τα μικρά ενοχλητικά αυτά έντομα. Φυλάξτε το κλειδωμένο μακριά από παιδιά.

Καλή επιτυχία!

- Διαφήμιση -