Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει έως και 1 ώρα και 42 λεπτά στο μπάνιο, ή σχεδόν 92 ημέρες στη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με μια έρευνα. Επομένως, είναι φυσικό να θέλουμε τα μπάνια μας να είναι άνετα και φιλόξενα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν από μόνα τους να καταστρέψουν την εικόνα του μπάνιου και να το κάνουν ένα δωμάτιο στο σπίτι που δεν θέλετε να δουν οι άλλοι. Γι’ αυτό και βρήκαμε τα 11 πράγματα που κάνουν το μπάνιο μας να φαίνεται άσχημο και σας τα παρουσιάζουμε!

πλαστική κουρτίνα μπάνιου

Οι πλαστικές κουρτίνες στο μπάνιου φαίνονται λίγο φτηνιάρικες, γεγονός που μειώνει την συνολική ατμόσφαιρα του χώρου. Τα νάιλον ή τα αδιάβροχα υφάσματα είναι καλύτερες επιλογές για το μπάνιο! Επιπλέον τα πολλά διακοσμητικά στοιχεία ή τα σχέδια στην κουρτίνα του μπάνιου αποτελούν επίσης πρόβλημα για τη διακόσμηση του μπάνιου!

μικρός νεροχύτης

Είναι λογικό, τα μικρά μπάνια να μην επιτρέπουν τεράστια αντικείμενα, αλλά υπάρχουν τρόποι να βρείτε έναν νιπτήρα ο οποίος θα είναι λειτουργικός και ταυτόχρονα όμορφος! Για παράδειγμα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε έναν πιο στρογγυλό νεροχύτη που θα εξοικονομήσει χώρο και θα σας αποτρέψει από το να προσκρούσετε στις γωνίες. Επίσης, οι βαθύτεροι νεροχύτες μπορούν να είναι πραγματικοί σωτήρες. Θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε περισσότερο χώρο, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε τον χώρο του μπάνιου.

συγκρούσεις χρωμάτων στους τοίχους

Είναι πολύ εύκολο να το παρακάνετε με τα χρώματα στο μπάνιο σας. Και λόγω του μεγέθους του δωματίου, πρέπει να είστε προσεκτικές με το συνδυασμό χρωμάτων. Πρώτα απ ‘όλα, είναι καλύτερο να αποφύγετε τυχόν λασπώδεις κίτρινους ή καφέ τόνους, γιατί δημιουργούν λάθος συνειρμούς. Δεύτερον, μην φοβάστε το απλό λευκό. Μπορεί να ανοίξει τον χώρο και ένας σχεδιαστής λέει : «Τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν αποκλειστικά το άσπρο επειδή επικοινωνεί την καθαριότητα».

χαλί εκεί που δεν πρέπει να υπάρχει

Τα χαλιά δεν είναι καλή ιδέα για μπάνιο γενικά, καθώς είναι «μαγνήτης για την υγρασία και τα υποπροϊόντα της». Αν λοιπόν διατηρείτε το πάτωμά σας καθαρό, κάντε το ίδιο με το κάλυμμα της τουαλέτας. Δεν χρειάζεστε περισσότερα σημεία που χρειάζονται επιπλέον καθαρισμό στο μπάνιο σας από αυτά που έχετε ήδη.

κακός φωτισμός

Σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκεται σε έναν μικρό και σκοτεινό χώρο και το μπάνιο σας δεν χρειάζεται να είναι έτσι! Δεν πρέπει να είστε τσιγκούνηδες με τα φώτα σας στο μπάνιο.

Η θέση που έχετε τα φώτα είναι επίσης βασικό στοιχείο γιατί δεν θέλετε το φως να εμποδίζει, για παράδειγμα, το ξύρισμα ή το μακιγιάζ. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει λίγο φως μεταξύ του προσώπου σου και του καθρέφτη. Εάν έχετε απλώς οπίσθιο φωτισμό, τελειώνετε με το πρόσωπό σας σε σκιά».

ακατάστατη σχάρα στεγνώματος πετσετών

Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για μια σχάρα στεγνώματος, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακατάστατα. Αντί να έχετε φαρδιά ράφια, επιλέξτε κάθετα με πολλά επίπεδα. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση πετσετών πολλές ράγες που μπορούν να χωρέσουν όμορφα στο πλάι του νιπτήρα σας και να αφήσετε τις πετσέτες σας να στεγνώσουν χωρίς να τις αγγίξετε.

ΔEITE
6 τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας σύμφωνα με τη Marie Kondo

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να εγκαταστήσετε σχάρες στεγνώματος στο πίσω μέρος της πόρτας του μπάνιου για μέγιστο χώρο και αποτελεσματικότητα.

δεν υπάρχει μέρος για να αποθηκεύσετε προϊόντα περιποίησης

Όλοι είμαστε ένοχοι που στοιβάζαμε τα πράγματά μας γύρω από έναν νιπτήρα. Σίγουρα επιτρέπει ταχύτερη πρόσβαση, αλλά είναι αδύνατο να μετρήσετε πόσες φορές έχουν πέσει αντικείμενα μέσα και έχουν βραχεί. Εάν το μπάνιο σας δεν επιτρέπει επιπλέον ντουλάπια, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη σας. Μπορεί να είναι ακόμη και αιωρούμενο, ώστε να μην φαίνεται τόσο ογκώδες και για να δημιουργεί μια δροσερή εμφάνιση στο μπάνιο σας.

εκτεθειμένοι σωλήνες μπάνιου

Εάν ο σωλήνας της ντουζιέρας σας δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για να δείτε, μπορείτε να αναζητήσετε σταθερές κεφαλές ντους. Θα απαιτήσει κάποια υδραυλική εργασία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο και θα κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται ιδιαίτερα μοντέρνο.

κολλώδες χαλάκι μπάνιου

Όταν επιλέγετε ένα χαλάκι μπάνιου, θα πρέπει να συνδυάσετε τόσο τη λειτουργικότητα όσο και το στυλ. Είναι επίσης αποδεκτό να έχετε πολλά χαλάκια μπάνιου εάν το επιτρέπει ο χώρος σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχετε περισσότερη ελευθερία να επιλέξετε κάτι που σας αρέσει.

Ψάξτε για αντιολισθητικά και αδιάβροχα χαλάκια για να τα βάλετε δίπλα σε μια μπανιέρα ή ντουζιέρα. Το ελαστικό ύφασμα είναι πολύ αποτελεσματικό και άνετο σε αυτή την περίπτωση. Αλλά αν η καρδιά σας ζητάει κάτι πιο αφράτο, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό χαλί δίπλα στο νιπτήρα, δεν χρειάζεται να απορροφά νερό τόσο καλά όσο το χαλάκι, αλλά θα εκτιμάτε το απαλό άγγιγμα κάτω από τα πόδια σας κάθε πρωί.

μικροί καθρέφτες

Οι κακοί καθρέφτες είναι η απόλυτη καταστροφή μας! Πρώτα απ ‘όλα, εκτός από το να περνάμε κάθε πρωί για να ετοιμαζόμαστε στον καθρέφτη, συχνά πηγαίνουμε στο μπάνιο για να «φτιάξουμε» τον εαυτό μας. Δεύτερον, οι καθρέφτες υποτίθεται ότι αντανακλούν το φως και κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Πείτε όχι σε δυσάρεστους αισθητικά μικρούς καθρέφτες με φανταχτερούς σκελετούς και επιλέξτε απλούς. Επίσης όταν τοποθετείτε τον καθρέφτη, λάβετε υπόψη το μέσο ύψος της οικογένειάς σας. Θα πρέπει είτε να ταιριάζει είτε να είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του νεροχύτη σας. Τέλος, συνιστάται να κρεμάτε τον καθρέφτη 5 έως 10 εκατοστά πάνω από τον νεροχύτη για να αποφύγετε πιτσιλίσματα και ζημιές από την υγρασία.

ξεραμένα φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν στα μπάνια μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εάν δεν είστε εξαιρετικοί στη διακόσμηση, τότε τα φυτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται πιο εξωτικός και οικείος.

Ωστόσο, πρέπει να επιλέγετε τα φυτά σας προσεκτικά, για να αποφύγετε να πεθάνουν το ένα μετά το άλλο στο συχνά υγρό μπάνιο σας. Μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ανθίσουν στην υγρασία περιλαμβάνουν φτέρες, μπαμπού, κυκλάμινο και άλλα.