6 διακοσμητικά που πρέπει να έχει κάθε σαλόνι

Το σαλόνι μας είναι ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, είτε μόνες μας είτε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να διακοσμούμε το σαλόνι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποπνέει το γούστο μας και να εκφράζει την προσωπικότητά μας! Θα σας παρουσιάσω φίλες μου 6 αξεσουάρ που πρέπει να έχει κάθε σαλόνι που θα το κάνουν εντυπωσιακό!

- Διαφήμιση -

μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια μπορούν να αλλάξουν εικόνα ακόμα και στον πιο βαρετό καναπέ και να δώσουν χρώμα σε ολόκληρο το σαλόνι. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν και σε άλλα έπιπλα του σαλονιού, όπως τις πολυθρόνες. Παίξτε με τα χρώματα και τα υφάσματα των μαξιλαριών και το σαλόνι σας θα αλλάξει όψη.

ριχτάρια

Άλλο ένα αντικείμενο που δίνει χρώμα και κάνει πιο ενδιαφέρον το σαλόνι μας είναι τα ριχτάρια, τα οποία επίσης μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στον καναπέ όσο και στις πολυθρόνες. Για επιπλέον στυλ μην καλύπτετε όλο τον καναπέ με το ριχτάρι αλλά τοποθετήστε το διαγώνια ή καλύψτε μόνο τα σημεία που χρήζουν προστασίας από τη βρωμιά και τους λεκέδες.

λουλούδια και γλάστρες

Είναι ωραίο το σαλόνι σας να έχει έναν αέρα ανανέωσης. Πώς όμως θα το καταφέρετε αυτό; Μα φυσικά με τα λουλούδια! Λουλούδια σε βάζα ή γλαστράκια πάνω σε διάφορα έπιπλα σαλονιού, όπως το τραπεζάκι του καφέ, τη βιβλιοθήκη ή το μπουφέ, θα δώσουν άλλον αέρα στο σαλόνι σας, θα το γεμίσουν με χρώμα και όμορφες μυρωδιές και επιπλέον θα σας δώσουν την ευκαιρία να φροντίζετε μέρα με τη μέρα κάτι και να το δείτε να ανθίζει.

κεριά

Με τα κεριά θα δώσετε στο σαλόνι σας έναν ρομαντικό χαρακτήρα, ενώ ειδικά με τα αρωματικά κεριά το όφελος θα είναι διπλό, αφού θα έχετε και μια διακριτική, όμορφη μυρωδιά στο χώρο. Προσέξτε μόνο να επιλέξετε κεριά με φυσικά υλικά και να τα τοποθετήσετε σε μέρη που δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τα βάλετε μέσα στο τζάκι το καλοκαίρι ή και το χειμώνα, αν δεν το ανάβετε.

πίνακες και φωτογραφίες

Οι πίνακες και οι φωτογραφίες μεταμορφώνουν στο λεπτό ακόμα και τον πιο αδιάφορο τοίχο, που μπορεί έτσι να αποτελέσει έναν υπέροχο καμβά, για να εκθέσετε όμορφες στιγμές και τα προσωπικά σας γούστα στην τέχνη. Ανάλογα με το μέγεθος του ελεύθερου τοίχου αλλά και το στυλ του σαλονιού μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο πίνακα ή πολλά μικρά πινακάκια ή κορνίζες με φωτογραφίες. Δώστε προσοχή, όμως, στο ύψος που θα τα κρεμάσετε, αφού αυτά πρέπει να βρίσκονται περίπου 1,5 μέτρο από το δάπεδο.

κάτι προσωπικό

Στο σαλόνι σας πρέπει να υπάρχει και ένα προσωπικό αντικείμενο που θα καθρεφτίζει τη ζωή και το χαρακτήρα σας, χωρίς όμως να το παρακάνετε αφού τα σαλόνια δεν είναι τόσο προσωπικοί χώροι όσο οι κρεβατοκάμαρες, για να εκθέσετε με λεπτομέρεια κάθε τι. Οι φωτογραφίες είναι μια καλή ιδέα, αλλά αν θέλετε κάτι πιο πρωτότυπο, μπορείτε να εντάξετε στη διακόσμηση, για παράδειγμα, ένα όμορφο αντικείμενο που αγοράσατε σε κάποιο σας ταξίδι.

- Διαφήμιση -