20 εντυπωσιακές ιδέες για να δημιουργήσετε μικρούς κήπους κάτω από ένα δέντρο

Αν θέλετε να απολαύσετε τον όμορφο κήπο σας, πρέπει να τον διακοσμείτε και να τον συντηρείτε συνεχώς. Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι και ενδιαφέρουσες ιδέες διακόσμησης, που θα δώσουν εξαιρετική αισθητική στον κήπο σας. Ένα από αυτά είναι να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο γύρω από τα δέντρα που ελπίζουμε να έχετε στην αυλή σας. Με λίγα λουλούδια και λίγο ελεύθερο χρόνο, θα δώσετε υπέροχη εμφάνιση στα δέντρα σας, αλλά και σε ολόκληρη την αυλή. Θα σας παρουσιάσω 20 εντυπωσιακές ιδέες για να δημιουργήσετε μικρούς κήπους κάτω από ένα δέντρο!

- Διαφήμιση -

Ένας κήπος με λουλούδια κάτω από τα δέντρα είναι μια όμορφη και γοητευτική προσθήκη σε κάθε αυλή και κήπο. Επιλέξτε λουλούδια που ταιριάζουν με την υφή και την αισθητική του δέντρου. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα δέντρο με λείο φλοιό, επιλέξτε λουλούδια με απαλή και λεία υφή, όπως γαρίφαλα ή κυκλάμινο. Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία όπως πέτρες, διακοσμητικά χαλίκια, γλάστρες, καρότσια, ποδήλατα κ.λπ.

Υπάρχουν πολλά λουλούδια που μπορούν να επιβιώσουν κάτω από δέντρα, αλλά αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες του εδάφους και το επίπεδο σκιάς που παρέχει το δέντρο. Μερικά από τα λουλούδια που μπορούν να ανεχθούν σκιερά περιβάλλοντα είναι:

Βολβοί: Αρκετά λουλούδια που προέρχονται από βολβούς όπως κρίνους, νάρκισσους και ορχιδέες τα πάνε καλά σε σκιερές περιοχές.

Καλλωπιστικά φυτά: Πολλά καλλωπιστικά φυτά, όπως οι φοίνικες και οι αζαλέες μπορούν να ανεχθούν τις σκιερές περιοχές και να παράγουν όμορφα λουλούδια.

Άλλα φυτά που αντέχουν κάτω από δέντρα είναι: ορτανσία, κυκλάμινο, φτέρη, καμέλια, βιγόνια και καλαγχόη.

- Διαφήμιση -