5 συμβουλές για να διατηρήσετε καταπράσινο το γκαζόν

Στην καλοκαιρινή ζέστη, μπορούμε να προστατευθούμε σε δροσερά, κλιματιζόμενα περιβάλλοντα, αλλά το γκαζόν στον κήπο αρχίζει να στεγνώνει και γίνεται κίτρινο σε αρκετές περιπτώσεις.  Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε τις σωστές μεθόδους, το γκαζόν σας θα συνεχίσει να παραμένει πράσινο.

- Διαφήμιση -

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να αποτρέψετε το γκαζόν να γίνει κίτρινο;

Πότισμα τις πρωινές ώρες


Ο κύριος λόγος που το γκαζόν σας γίνεται κίτρινο είναι επειδή ο ζεστός αέρας το Καλοκαίρι το στεγνώνει. Οι ιδανικές ώρες για να ποτίσετε το γκαζόν είναι από τις 5 μέχρι τις 10 το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρίζες απορροφούν το νερό που χρειάζονται πριν εξατμιστεί το νερό.

Συμβουλή: Εάν το χώμα σας είναι αμμώδες, ίσως χρειαστεί να ποτίσετε το γκαζόν σας περισσότερο.

Σωστή λίπανση


Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το γκαζόν μοιάζει με κίτρινο άχυρο είναι ότι δεν έχει θρεπτικά συστατικά. Είναι πολύ σημαντικό το έδαφος να περιέχει αρκετό σίδηρο και άζωτο. Εάν ρίχνετε λίπασμα στο γκαζόν σας αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη, μπορείτε να προσθέσετε κελύφη αυγών ή καφέ στο έδαφος του κήπου. Αυτά είναι γνωστά ως εξαιρετικά φυσικά λιπάσματα. 

Προστατέψτε το από τα ζώα


Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα ούρα των ζώων προκαλούν κίτρινους λεκέδες στο γρασίδι. Τα ούρα ειδικά περιέχουν πολύ άζωτο που προκαλεί το κάψιμο του γρασιδιού. Για να μην συμβεί αυτό, κρατήστε τα κατοικίδια σας μακριά από το γκαζόν.

Μην κουρεύετε το γκαζόν σας πολύ τακτικά

Πρέπει να γνωρίζετε πως όσο πιο μεγάλο είναι το γκαζόν, τόσο περισσότερη υγρασία θα κρατήσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήνετε να γίνει σαν θάμνος!  Κατά το κούρεμα του γκαζόν λοιπόν, ρυθμίστε το χλοοκοπτικό έτσι ώστε να μην το κουρεύετε πάρα πολύ κοντό.

προσοχή στο χλοοκοπτικό

Χειρότερο από τα ούρα των ζώων για το γκαζόν είναι το καύσιμο από το χλοοκοπτικό. Εάν το χλοοκοπτικό λειτουργεί με οποιοδήποτε καύσιμο, θα πρέπει να ελέγχετε συνεχώς για διαρροή διότι αν χάνει έστω και λίγο, τότε στο σημείο όπου πέφτει το καύσιμο, το γκαζόν θα καταστραφεί!

- Διαφήμιση -