25 έξυπνες ιδέες για να σχεδιάσετε και να διακοσμήσετε έναν μικρό κήπο

Έχετε μικρό κήπο; Τότε είστε από τους πολύ τυχερούς! Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καθόλου κήπο! Εσείς βέβαια ανησυχείτε για τη διακόσμηση και τον σχεδιασμό του κήπου σας! Αν ανησυχείτε πώς να οργανώσετε τον μικρό σας κήπο για να τον αξιοποιήσετε στο μέγιστο και να απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο σε αυτόν τον χώρο, έχουμε μερικές συμβουλές και όμορφα παραδείγματα που θα σας εμπνεύσουν. Θα σας παρουσιάσω 25 έξυπνες ιδέες για να σχεδιάσετε και να διακοσμήσετε έναν μικρό κήπο!

- Διαφήμιση -

Αρχικά, αποφασίστε για τον κύριο ρόλο του χώρου. Η δέσμευση για μία μόνο χρήση στον κήπο σας εάν είναι μικρός είναι σημαντική. Επιλέγοντας σε τι θα θέλατε να χρησιμοποιείται κυρίως ο κήπος (όπως μια τραπεζαρία ή μόνο ένας χώρος για φύτευση) σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεται υπερβολικά απασχολημένος και στενός. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό κήπο στο μπαλκόνι, είτε να στριμώξετε έπιπλα εξωτερικού χώρου σε μια αυλή είτε να γεμίσετε ένα χώρο με πράσινο, θα βρείτε πολλές ιδέες για μικρούς κήπους που θα σας εμπνεύσουν.

Μπορεί να μην έχετε χώρο για παρτέρια ή γκαζόν, αλλά μπορείτε ακόμα να φέρετε φυτά και μικρά δέντρα στον κήπο σας, μέσα από γλάστρες, ζαρντινιέρες και δοχεία. Τα κρεμαστά καλάθια και τα κουτιά παραθύρων είναι μια άλλη μεγάλη εξοικονόμηση χώρου και μπορούν να γεμίσουν με εποχιακά φυτά για μια χαρούμενη εμφάνιση. Το στυλ της ζαρντινιέρας είναι επίσης σημαντικό – βεβαιωθείτε ότι είναι σύμφωνο με το γενικό στυλ του κήπου και ακόμη και με το εσωτερικό του σπιτιού για να δημιουργήσετε μια αίσθηση συνέχειας. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κολλήσετε μόνο σε ένα φυτό ανά γλάστρα.

Μην μπείτε στον πειρασμό να φυτέψετε μόνο μικρά φυτά καθώς αυτά θα τονίσουν μόνο τον χώρο ενός μικρού κήπου. Αντίθετα, φυτέψτε μια σειρά μεγεθών για να δημιουργήσετε σχήμα και ποικιλία. Όταν φυτεύετε θάμνους, επιλέξτε μεγαλύτερα δείγματα, αλλά μην προτιμάτε πολύ πυκνές ποικιλίες, καθώς θα μοιάζουν να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ό,τι. Εάν θέλετε ένα δέντρο, επιλέξτε αυτά με πολλά στελέχη που φαίνονται πιο ανοιχτά, όπως μπορείτε να δείτε μέσα από τους μίσχους μέχρι τον υπόλοιπο κήπο.

- Διαφήμιση -