Τραπεζαρία με λίγα λεφτά και στο γούστο που θέλουμε. Γίνεται;

Τραπεζαρία, ένα έπιπλο απαραίτητο για κάθε σπίτι και κάθε ελληνική οικογένεια. Μήπως όμως η τιμή του είναι υπερεκτιμημένη;

- Διαφήμιση -

Πόσα ελληνικά σπίτια έχουν τραπεζαρία στο σαλόνι τους; Πόσα νοικοκυριά την έχουν αντικαταστήσει με ένα απλό τραπέζι εξαιτίας της αυξημένης τους τιμής; Μήπως είναι υπερεκτιμημένες για την δύσκολη εποχή που διανύουμε;

Πρόσφατα φίλες και φίλοι μπήκα στη διαδικασία για ανανέωση του σαλονιού και έφτασε η ώρα της τραπεζαρίας. Μέχρι τότε ένα απλό τραπέζι με 4 καρέκλες και κανένα σκαμπώ έλυναν το πρόβλημα στην περίπτωση που μαζευόμασταν καμιά Κυριακή αρκετά άτομα για φαγητό στο σπίτι μου. Δεν παρεξηγεί κανείς πλέον την εμφάνιση, παρά την κίνηση της πρόσκλησης για φαγητό.

Έκανα λοιπόν μια μικρή έρευνα αγοράς για τραπεζαρία. Το γούστο μου minimal, όχι κάτι φανταχτερό και εντυπωσιακό, παρά μόνο κάτι απλό και πρακτικό. Οι τιμές που πήρα ήταν κάτι παραπάνω από αυτές που αντέχει το πορτοφόλι μου. Οι τιμές λοιπόν έφταναν και ξεπερνούσαν πολλές φορές τα 1000 ευρώ.

Μιας και με τους καθημερινούς ρυθμούς που ζούμε, σπάνια μαζεύεται η οικογένεια καθημερινά για φαγητό, δε νομίζω ότι αυτές οι τιμές αξίζουν για μια τέτοια επένδυση κατέφυγα σε κάποια παράπλευρη λύση. 

Μαραγκός

Ιδέα που μου τη σύστησαν και την εφάρμοσα με 100% επιτυχία. Πήγα σε παραδοσιακό μαραγκό της γειτονιάς με φωτογραφίες από την τραπεζαρία που ήθελα. Περίμενα από αυτόν το ΟΚ και την τιμή.

Το αποτέλεσμα; Πέρα για πέρα ικανοποιητικό με το 1/3 των χρημάτων που ζητούσαν τα επιπλάδικα.

Γιατί μαραγκός

Οκ να δώσουμε δουλειά στα επιπλάδικα δε λέω, αλλά μήπως είναι υπερεκτιμημένη η αξία μιας τραπεζαρίας ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε; Και κακά τα ψέματα, πολλά επιπλάδικα (υπάρχουν σαφώς και οι εξαιρέσεις) φέρνουν έπιπλα με το κιλό από γειτονικές χώρες – ονομάτα δε λέμε – και τις μοσχοπουλάνε για ιταλικό design και βάλε.

Όλοι οι μαραγκοί;

Όχι βέβαια. Υπάρχουν πολλοί μαραγκοί που θεωρούν την κατά παραγγελία κατασκευή επίπλου επιστήμη ολόκληρη ενώ ουσιαστικά η δουλειά του μαραγκού αυτή είναι. Έτσι οι τιμές που δίνουν είναι ακόμα μεγαλύτερες από τα επιπλάδικα γιατί σου λέει η τραπεζαρία είναι χειροποίητη πλέον και κοστίζει. Νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία είναι λάθος και ότι αν είσαι σωστός τεχνίτης μπορείς να έχεις καθημερινά δουλειά και να κάνεις μεγάλο όνομα. Εξάλλου μια ποιοτική δουλειά, θα σου φέρει άλλες 10 από στόμα σε στόμα. 

Πλεονεκτήματα :

– σχέδιο της επιλογής σου (ανάλογα βέβαια με τις δυνατότητες και την τεχνική του κάθε μαραγκού)

– χρώμα τις επιλογής σου

– ποιότητα ξύλου της επιλογής σου

Μειονεκτήματα:

– να αποκλίνει το σχέδιο αρκετά από αυτά των φωτογραφιών

Δοκιμάστε το λοιπόν και κάντε μία έρευνα αγοράς. Μη σταθείτε σε έναν μαραγκό, αλλά κάντε τον κόπο ρωτήστε αρκετούς. 

Εμείς θα σας δώσουμε ιδέες για σχέδια τραπεζαρίας από το HGTV που καλύπτουν διάφορα γούστα. Καλή επιτυχία!

sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
sxedia trapezarias
- Διαφήμιση -