20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τα παρτέρια σας με ένα πολυετές φυτό, τη μυρτιά

Η μυρτιά είναι ίσως το πιο δημοφιλές αειθαλές κάλυμμα εδάφους, που σχηματίζει ένα πυκνό χαλάκι από γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα, γεμάτα με φωτεινά μπλε λουλούδια την άνοιξη. Είναι πολύ ανθεκτικό στη σκιά αλλά τα φύλλα μερικές φορές καίγονται σε πολύ ήλιο. Οι μίσχοι ριζώνουν εύκολα στο έδαφος και τα νέα φυτά που σχηματίζονται μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε νέα τοποθεσία την άνοιξη ή στις αρχές του φθινοπώρου. Το να κόβετε το φυτό χαμηλά μετά την ανθοφορία κάθε δύο χρόνια θα το βοηθήσει να διατηρηθεί παχύ και ανθεκτικό στα ζιζάνια. Φυτέψτε 4 έως 10 φυτά ανά τετραγωνικό μέτρο αυλής. Θα σας παρουσιάσω 20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τα παρτέρια σας με ένα πολυετές φυτό, τη μυρτιά!

- Διαφήμιση -

πώς να καλλιεργήσετε τη μυρτιά

Οι μυρτιές είναι ανθεκτικές και εύκολο να αναπτυχθούν και ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη εκτός από τις πιο ακραίες καταστάσεις. Το μικρότερο μέριτ (Vinca minor) είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για κήπους, σχηματίζοντας τακτοποιημένα στρώματα ανάπτυξης που φαίνονται καλά όλο το χρόνο και κρατούν μακριά τα ζιζάνια. Οι βλαστοί της μικρότερης ρίζας μυρτιάς αγγίζουν το έδαφος και σταδιακά απλώνονται για να σχηματίσουν πυκνά χαλιά από φύλλωμα. Τοποθετήστε τα φυτά σε απόσταση μεταξύ 30-50 cm, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα φυτά κατά την αγορά και πόσο γρήγορα θέλετε να καλύψετε το έδαφος.

πώς να φροντίσετε τη μυρτιά

Φυτέψτε την μυρτιά το φθινόπωρο ή την άνοιξη αν είναι δυνατόν. Εάν το έδαφος είναι φτωχό, βελτιώστε το σκάβοντας πρώτα καλά και προσθέτοντας σάπια οργανική ύλη. Φυτέψτε με την κορυφή του ριζικού βολβού στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος, στερεώστε το έδαφος γύρω από τις ρίζες και ποτίστε καλά. Εάν φυτεύετε μυρτιά την άνοιξη ή το καλοκαίρι, κρατήστε το έδαφος καλά ποτισμένο κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων μέχρι να εδραιωθεί.

Η μυρτιά αναπτύσσεται εύκολα σε όλες τις πτυχές από τον ήλιο έως τη σκιά, αλλά θα ανθίσει πολύ πιο ελεύθερα σε καλό φως. Όντας ένα από τα σχετικά λίγα φυτά που ευδοκιμούν στη σκιά, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να αναπτύσσονται σε ομάδες κάτω από δέντρα ή θάμνους. Η μυρτιά δημιουργεί επίσης εξαιρετική κάλυψη εδάφους για δύσκολα προσβάσιμες τοποθεσίες. Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε τη μυρτιά σε υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος, αν και θα αναπτυχθεί σε όλα εκτός από εξαιρετικά ξηρά ή βρεγμένα εδάφη.

- Διαφήμιση -