20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με φούξια ή σκουλαρικιά

Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια για τον κήπο και τις αυλές μας, είναι ασφαλώς η φούξια ή σκουλαρικιά όπως αλλιώς ονομάζεται από τα πεσμένα άνθη της που μοιάζουν με σκουλαρίκια. Η γοητεία της Φούξια δεν είναι μόνο στην ομορφιά της. είναι στο ταξίδι της καλλιέργειας αυτών των φυτών στο πλήρες, ζωντανό δυναμικό τους. Θα σας παρουσιάσω 20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με φούξια ή σκουλαρικιά!

- Διαφήμιση -

Η φούξια ευδοκιμεί σε μερική έως πλήρη σκιά, μακριά από τη λάμψη του μεσημεριανού ήλιου. Στα πιο δροσερά, σκιερά σημεία του κήπου ή του μπαλκονιού σας, η φούξια αποκαλύπτει τα αληθινά της χρώματα. Το κλειδί είναι να βρείτε εκείνο το γλυκό σημείο όπου το φως φιλά απαλά τα φύλλα, ενθαρρύνοντας τα λουλούδια να χορέψουν στο αεράκι.

Όπως κάθε εξαιρετική ομορφιά, έτσι και οι φούξιες έχουν τις προτιμήσεις τους – το νερό είναι μια από αυτές. Λαχταρούν για σταθερά υγρό έδαφος, μια υπενθύμιση του εγγενούς, υγρού περιβάλλοντος τους. Θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι το έδαφος είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού, λίγο επιπλέον TLC σε μορφή νερού τις κρατά ενυδατωμένες.

Η τροφή για τις φούξιες έρχεται με τη μορφή μιας καλά ισορροπημένης διατροφής. Ένα μείγμα εδάφους που στραγγίζει καλά, εμπλουτισμένο με οργανική ύλη και τακτικές τροφοδοσίες με ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα θέτει τις βάσεις για ανάπτυξη και άνθιση που δεν είναι τίποτα λιγότερο από θεαματική.

Η ενθάρρυνση των φούξιων να μεγαλώσουν πλούσια και θαμνώδη είναι μια μορφή τέχνης, που περιλαμβάνει το απαλό τσίμπημα των νεαρών βλαστών και το προσεκτικό κλάδεμα των ώριμων φυτών. Αυτό όχι μόνο διαμορφώνει το φυτό, αλλά ενθαρρύνει την αφθονία των ανθοφοριών, καθιστώντας κάθε φούξια ένα αριστούργημα από μόνο της.

Η επαγρύπνηση στον κήπο αποδίδει καρπούς, ειδικά όταν πρόκειται για την αποφυγή παρασίτων και ασθενειών. Οι τακτικοί έλεγχοι και οι έγκαιρες ενέργειες διασφαλίζουν ότι οι φούξιες παραμένουν τα αστέρια του κήπου, απαλλαγμένες από ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Όσο αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και οι ανάγκες των φούξια. Σε ψυχρότερα κλίματα, αναζητούν καταφύγιο από τον παγετό, χρειάζονται ένα άνετο μέρος σε εσωτερικούς χώρους ή μια προστατευτική κουβέρτα εξωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

- Διαφήμιση -