5 συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τα τέλεια έπιπλα για το σπίτι σας

Όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας, μπαίνουμε σε ένα ασφαλές καταφύγιο που έχουμε δημιουργήσει για εμάς. Είναι ένα μέρος όπου περνάμε αρκετό χρόνο και σίγουρα αυτό, το οποίο θέλουμε είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο περιποιημένο, τακτοποιημένο και ταυτόχρονα να έχει ωραία διακόσμηση. Τα έπιπλα είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για κάθε σπίτι. Όταν επιπλώνετε το σπίτι σας και μετατρέπετε τους άδειους χώρους σε σπίτι, δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψη μόνο την αισθητική αλλά και την πρακτικότητά του. Γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας αρκετά πράγματα. Θα σας παρουσιάσω 5 συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τα τέλεια έπιπλα για το σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

βρείτε το καλύτερο ύφασμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Τι να λάβετε υπόψη: Οι πολυμελείς οικογένειες θα χρειαστούν σίγουρα ανθεκτικά στους λεκέδες έπιπλα. Δεν θέλετε να ανησυχείτε συνεχώς για το ότι τα παιδιά σας πίνουν χυμό στον καναπέ ενώ βλέπουν τηλεόραση.

Τι χρειάζεστε: Δέρμα, μοχέρ, τζιν και μαλλί δίνουν μια αριστοκρατική εμφάνιση στα έπιπλα σας. Μπορούν να καθαριστούν με ηλεκτρική σκούπα ή να σκουπιστούν με κάποιο βρεγμένο πανί. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε έναν τμηματικό καναπέ κατασκευασμένο με αυτά τα υλικά για να μεγιστοποιήσετε τις επιλογές καθισμάτων σας. Αλλά αν θέλετε να επιλέξετε ένα πιο κομψό στυλ, τότε τα έπιπλα φτιαγμένα με ευαίσθητα υφάσματα, όπως λινό, βελούδο ή μετάξι, είναι η καλύτερη επιλογή.

επιλέξτε τη θέση των επίπλων σας με σύνεση

Τι να λάβετε υπόψη: Εάν θέλετε να βάλετε τον καναπέ σας κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο, το χρώμα του υφάσματος θα εξαφανιστεί τελικά λόγω της άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως. Σε αυτή την περίπτωση, είτε θα χρειαστεί να βρείτε μια πιο κατάλληλη τοποθεσία είτε να επιλέξετε ένα χρώμα ή ύφασμα που δεν θα ξεθωριάζει τόσο αισθητά.

Τι χρειάζεστε: Τα χρωματικά μοτίβα, όπως το γκρι ή το κρεμ, τείνουν να κρύβουν καλύτερα το ξεθώριασμα, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα δείχνουν εύκολα τα μέρη του υφάσματος που εκτέθηκαν στο φως του ήλιου. Επίσης, επιλέξτε φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι και μαλλί, καθώς θα είναι λιγότερο πιθανό να ξεθωριάσουν.

ελέγξτε ότι τα έπιπλά σας είναι κατασκευασμένα με τα πιο ανθεκτικά υλικά

Τι να λάβετε υπόψη: Εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι ολόκληρο το σπίτι σας είναι η παιδική τους χαρά. Ένας καναπές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραμπολίνο και τα χνουδωτά μαξιλάρια θα είναι το ιδανικό όπλο στις μαξιλαρομαχίες. Προσπαθήστε να βρείτε στερεά και ανθεκτικά έπιπλα κατασκευασμένα με σκληρό ξύλο.

Τι χρειάζεστε: Όταν επιλέγετε τον σωστό καναπέ, για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι είναι βιδωμένος και όχι απλώς κολλημένος. Εάν περνάτε πολλές ώρες μαζί στο τραπέζι της τραπεζαρίας, σκεφτείτε το μασίφ ξύλο, όπως η βελανιδιά. Θα αντισταθεί στις πολύωρες εργασίες για το σπίτι, στα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν την ώρα του φαγητού και σε τυχόντες καυγάδες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός ανταγωνιστικού επιτραπέζιου παιχνιδιού.

λάβετε υπόψη τι λειτουργεί καλύτερα για μικρούς χώρους

Τι να λάβετε υπόψη: Για όσους ζουν σε σπίτια με μικρούς χώρους, η επιλογή των σωστών επίπλων μπορεί να είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε κομμάτια που δεν είναι υπερφορτωμένα με λεπτομέρειες.

Τι χρειάζεστε: Τα τραπέζια με βάθρο κάνουν έναν χώρο να φαίνεται λιγότερο ακατάστατος οπτικά. Οι καναπέδες με ορατά πόδια ή μια συρταριέρα που είναι ανασηκωμένη φαίνονται ελαφρύτεροι από κάτι που είναι σταθερό μέχρι τη βάση του. Εύκολα στην κατασκευή και την εγκατάσταση, τα επιτοίχια ράφια είναι χρήσιμα για αποθήκευση καθώς και για τη συγκράτηση διακοσμητικών ή πολύτιμων αναμνηστικών.

λάβετε υπόψη την ασφάλεια και την υγεία της οικογένειάς σας

Τι να λάβετε υπόψη: Αν και δεν σκεφτόμαστε αμέσως αυτό όταν επιπλώνουμε το σπίτι μας, το σωστό ύψος ή υλικό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνολική μας ευεξία.

Τι χρειάζεστε: Οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα με σωματικές αδυναμίες μπορεί να χρειαστούν επιλογές καθισμάτων σε ελαφρώς υψηλότερο ύψος και με ασφαλή μπράτσα. Επίσης, προτιμήστε έπιπλα με απαλές γωνίες και άκρες για να αποφύγετε τυχόντες τραυματισμούς. Οι βαριές κουρτίνες, τα χαλιά και ορισμένα υφάσματα κλινοσκεπασμάτων μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Αποκτήστε ελαφριές βαμβακερές κουρτίνες ή περσίδες, καθώς και μάλλινα παπλώματα όταν αναζητάτε επιλογές κρεβατιού.

- Διαφήμιση -