18 πρακτικές ιδέες για να καλλιεργήσετε λαχανικά σε γλάστρες

Είτε έχετε ένα μεγάλο αίθριο είτε ένα μικρό μπαλκόνι, ο λαχανόκηπος σε γλάστρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε περισσότερη ομορφιά και αφθονία στον κήπο σας. Η αλήθεια είναι πως το να έχουμε φρέσκα λαχανικά και να τα κόβουμε όποτε θέλουμε είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν άπειρες δημιουργικές επιλογές όσον αφορά τους λαχανόκηπους σε γλάστρες. Φαντασία χρειάζεται, δημιουργικότητα και φυσικά χρόνο και κόπο.

- Διαφήμιση -

Θα πρέπει ασφαλώς πριν να ξεκινήσετε την καλλιέργεια των λαχανικών σας στο μπαλκόνι ή τη βεράντα να έχετε κατά νου κάποια σημαντικά πράγματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε έναν επιτυχημένο κήπο λαχανικών, ανεξάρτητα από το είδος των ζαρντινιερών και των γλαστρών που χρησιμοποιείτε. Αυτά τα βασικά πράγματα είναι η τοποθεσία, το μέγεθος, το έδαφος και οι ανάγκες ποτίσματος των λαχανικών σας. Τα περισσότερα λαχανικά χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός για να ευδοκιμήσουν. Ορισμένες ποικιλίες χρειάζονται μεγαλύτερες ζαρντινιέρες από άλλες. Τα διψασμένα φυτά και οι μικρότερες γλάστρες θα απαιτήσουν πιο συχνό πότισμα. Η καλή ποιότητα του εδάφους είναι το κλειδί.

Έτσι λοιπόν, όσοι δεν έχετε κήπο στο σπίτι σας, δεν χρειάζεστε να απογοητεύεστε! Μπορείτε πλέον να φυτεύσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά στη βεράντα ή το μπαλκόνι. Θα σας παρουσιάσω 18 πρακτικές ιδέες για να καλλιεργήσετε λαχανικά σε γλάστρες!

- Διαφήμιση -