15 πρακτικές ιδέες για να φτιάξετε μονοπάτια για την αυλή και τον κήπο σας με παλέτες

Τα ξύλα από παλέτες, εκτός από όλες τις άλλες χρήσεις σε διάφορους τύπους κατασκευών, είναι το πιο εύκολο και οικονομικό υλικό για τη δημιουργία μικρών ή μεγαλύτερων μονοπατιών στους χώρους του κήπου ή της αυλής σας, είτε απευθείας στο έδαφος είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά κάλυψης εδάφους όπως χαλίκι και βότσαλα. Εκτός από οικονομική επιλογή είναι και εξαιρετικά πρακτική και όμορφη! Θα σας παρουσιάσω 15 πρακτικές ιδέες για να φτιάξετε μονοπάτια για την αυλή και τον κήπο σας με παλέτες!

- Διαφήμιση -

Πρώτα από όλα, για τη συγκεκριμένη χρήση, αναζητήστε μεταχειρισμένες παλέτες που μπορείτε να βρείτε εύκολα. Με ένα πινέλο ή οποιοδήποτε παρόμοιο εργαλείο που χρησιμεύει για την αποσυναρμολόγηση των παλετών περάστε τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε με ένα εμποτιστικό βερνίκι για να τα προστατέψετε από το νερό και την υγρασία και αν χρειαστεί κόψτε τα ξύλα στο μέγεθος που θέλετε.

Για να δημιουργήσετε ένα ξύλινο μονοπάτι απευθείας στο χώμα, σμιλέψτε-σκάψτε ελαφρά έτσι ώστε οι παλέτες να είναι σταθερά τοποθετημένες και το έδαφος μετά την τοποθέτηση να έχει το ίδιο ύψος σε όλα τα σημεία. Η διάταξη που θα επιλέξετε για το ξύλο είναι θέμα επιλογής, ανάλογα με τις ανάγκες του ξύλινου διαδρόμου. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα ξύλα εφαπτόμενα μεταξύ τους ή αφήνοντας μικρά κενά, να δουλέψετε με ξύλα ίδιου ή διαφορετικού μήκους κ.λπ.

Αυτός ο τύπος ξύλινων διαδρόμων, ακόμη και σε πολύ «τραχύ» σχήμα, είναι ο απλούστερος τρόπος για να χτίσετε διαδρόμους σε λαχανόκηπους ή μεγάλα παρτέρια, ώστε να υπάρχει ένα σημείο μέχρι κάτω που μπορείτε να πιέσετε αποφεύγοντας τη λάσπη. Τα ξύλα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν βαθύτερα στο έδαφος ώστε να διακρίνονται μόνο οι πάνω και όχι οι πλαϊνές επιφάνειες, ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν μονοπάτια από παλέτες και σε χαλίκι, άμμο, φλοιό δέντρων κ.λπ.

Εάν θέλετε να δώσετε σε έναν τέτοιο διάδρομο έναν καμπύλο σχηματισμό, απλά πρέπει να δουλέψετε με την ίδια διάσταση ξύλου, τοποθετημένα τέλεια ευθυγραμμισμένα στη μία πλευρά. Για να δημιουργηθεί το κυρτό φινίρισμα στην άλλη πλευρά ακριβώς από κάθε σημείο και ανάλογα με τον σχηματισμό, τα ξύλα θα έχουν απόσταση μεταξύ τους.

Φυσικά, η διάρκεια ζωής τέτοιων κατασκευών δεν είναι… αιώνια, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με αντίστοιχους διαδρόμους από πλακόστρωτες πλάκες ή πέτρες, ωστόσο, ανάλογα με το κόστος τους, το οποίο μπορεί να είναι σχεδόν μηδενικό, εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν παλέτες και η απλή διαδικασία τοποθέτησης, είναι ένας από τους πιο πρακτικούς και ταυτόχρονα ένας κομψός τρόπος για να φτιάξετε μικρά ή μεγαλύτερα μονοπάτια σε χώρους κήπου που θέλετε να μην πιέζετε απευθείας στο χώμα, στο γκαζόν, στο χαλίκι κ.λπ. και θα αντέξει για αρκετούς χειμώνες.

- Διαφήμιση -