35 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν διακοσμείτε τον κήπο σας είναι να επιλέξετε πρώτα ότι είναι πιο πρακτικό για τον εαυτό σας. Εννοώ πολλά συστατικά: τον χώρο που έχετε, τι σας αρέσει και τα χρήματα που θέλετε να στον κήπο σας. Ο χώρος είναι ασφαλώς το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο στη διακόσμηση του κήπου, γιατί από αυτόν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιλογή των διακοσμητικών μας! Φυσικά από εκεί και πέρα μπαίνει το προσωπικό γούστο του καθενός σε συνδυασμό με το πόσα χρήματα θέλουμε να διαθέσουμε! Θα σας παρουσιάσω 35 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας!

- Διαφήμιση -

Η διακόσμηση του κήπου δεν χρειάζεται να συνδυάζεται απαραίτητα με τα χρήματα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά αντικείμενα και να δημιουργήσετε εξαιρετικές ιδέες διακόσμησης. Για παράδειγμα όλες οι παλιές γλάστρες που έχετε στο σπίτι μπορούν να αναπαλαιωθούν και να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση αλλάζοντας τη χρησιμότητά τους. Μια παλιά βαμμένη πήλινη γλάστρα μπορεί να μετατραπεί σε διακόσμηση για τον κήπο.

Τα μεταλλικά δοχεία είναι πολύ ευέλικτα στη διακόσμηση της βεράντας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φυτέψουμε λουλούδια στο εσωτερικό και να τα βάλουμε σε ένα όμορφο μέρος ή σε κάποια ξύλινα σκαλοπάτια που χρησιμοποιούμε ως διακόσμηση για πάγκους με λουλούδια.

Ένα άλλο στοιχείο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε είναι η αιώρα. Μπορεί να είναι κρεμαστή ή απλωτή ή δεμένη με τον παραδοσιακό τρόπο στα δέντρα. Για όσους μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, μια καλή αιώρα θα ήταν επίσης μία επιλογή για να ξαπλώσουν, αλλά πρέπει να τοποθετηθεί στο έδαφος και να στερεωθεί σε μια σιδερένια κατασκευή.

Αν θέλετε vintage επιλογές, τότε τα παλιά ποδήλατα είναι ιδανικά για έναν vintage κήπο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολύ διαφορετικούς τρόπους, όπως να τα διακοσμήσετε με λουλούδια, να τα βάψετε με πιο ζωντανά χρώματα ή να κρεμάσετε πλάκες με επιγραφές πάνω τους.

- Διαφήμιση -